Documentmanagement

Voor het realiseren van de digitale gemeente, compliance en zaakgericht werken is een goed documentmanagement essentieel. Lees verder over het thema documentmanagement in deze rubriek.

Digitaliseren van alle documenten in 10 tips

Digitaliseren van alle documenten in 10 tipsElk bedrijf wil af van papieren documenten. Liever hebben organisaties een digitaal archief en zetten ze nieuw, inkomend papier zo snel mogelijk om in digitale bestanden. Die zijn goedkoper te bewaren en een stuk sneller terug te vinden. Hoe bedrijven al hun documenten snel, efficiënt en duurzaam digitaliseren, lees je in Hoe kwalitatief & efficiënt digitaliseren? #10 tips & aandachtspunten. Met deze praktische handvatten wordt digitaliseren een succes.

Bekijk ' Digitaliseren van alle documenten in 10 tips '

Het digitaliseren van documenten is arbeidsintensief maar de moeite waard

Het digitaliseren van documenten is arbeidsintensief maar de moeite waardDe digitaliseringsslag van documenten heeft bij veel organisaties al plaatsgevonden. Toch zijn er bedrijven die nog niet alles gedigitaliseerd hebben. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat nog niet alle processen hiervoor klaar zijn. Digitaliseren is een flinke klus, maar met de komst van server-gebaseerde software kan dit proces flink verkort worden. Ontdek in deze whitepaper 5 redenen waarom server-gebaseerde software voor jou kan werken en waarom.

Bekijk ' Het digitaliseren van documenten is arbeidsintensief maar de moeite waard '

Verschuiving HRM-taken richting lijnmanagement. Goed idee? Of valkuil?

Verschuiving HRM-taken richting lijnmanagement. Goed idee? Of valkuil?De huidige trend in HRM is de verschuiving van HRM-taken richting het lijnmanagement. Hoewel er enkele nadelen aan kleven, overheersen de voordelen. Wat zijn deze voor- en nadelen? Hoe kun je het aanpakken en zorgen dat de lijnmanager en de HRM-manager nut en noodzaak van een optimale informatievoorziening inzien? Lees er meer over in deze whitepaper.

Bekijk ' Verschuiving HRM-taken richting lijnmanagement. Goed idee? Of valkuil? '

Dossieroverdracht zorgverlening cruciaal

Dossieroverdracht zorgverlening cruciaalIn het kader van het ondersteuningsprogramma ‘Veilig Thuis’, was een grondige inventarisatie nodig van de AMK-dossiers (Advies- en Meldpunt Kindermishandeling). VNG beschikt zelf niet over de capaciteit en deskundigheid dus schakelde zij een externe partij in. Het doel was: lokale en regionale instanties en hulpverleners moeten beschikken over actuele en volledige dossiers. Deze praktijkcase gaat dieper in op dossieroverdracht in de zorgverlening.

Bekijk ' Dossieroverdracht zorgverlening cruciaal '

E-depot als gecontroleerde digitale bewaarplaats

E-depot als gecontroleerde digitale bewaarplaatsAls logisch vervolg op een goed georganiseerde informatiehuishouding, heeft de Gelderse gemeente Putten sinds vorig jaar actief de stap gezet naar het gebruik van het e-depot Ceelo. Een e-depot draagt zorg voor het laatste stadium van documentbeheer; het lange termijn digitaal bewaren, permanent opslaan en ontsluiten van documenten op een duurzame en verantwoorde manier.

Bekijk ' E-depot als gecontroleerde digitale bewaarplaats '

Op weg naar vervangingsbesluit

Op weg naar vervangingsbesluitSinds 1 januari 2014 is het vervangingsbesluit goedgekeurd waardoor het WRIJ heeft besloten om volledig digitaal te gaan werken. Geen papier meer, alles gaat digitaal. Maar, alle informatie digitaliseren gaat niet zomaar, dit is een proces wat doorlopen moet worden. Lees in deze praktijkcase meer over het proces dat het WRIJ heeft doorlopen en welke keuzes en beslissingen zijn genomen.

Bekijk ' Op weg naar vervangingsbesluit '
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!