DIV

DIV ofwel Documentaire Informatievoorziening is het beheren, archiveren, registreren en beschikbaar stellen van documenten binnen een gemeente. Lees in deze rubrieken verder over de ontwikkelingen van DIV bij gemeenten.

Volledig digitaal werken bij de gemeente Haarlem

Volledig digitaal werken bij de gemeente HaarlemDe DIV afdeling heeft een nieuwe plek gekregen binnen de gemeente Haarlem. Dit is niet alleen een fysieke verschuiving, maar ook in andere opzichten is er veel veranderd. De afdeling DIV heeft bij de gemeente één plek gekregen. Lees meer over deze praktijkcase in de volledige whitepaper.

Bekijk ' Volledig digitaal werken bij de gemeente Haarlem '

Is straks alles alleen nog maar digitaal?

Is straks alles alleen nog maar digitaal?Dit artikel geeft een voorproefje over wat Erik Veldhoen (expert op het gebied van Het Nieuwe Werken) gaat vertellen op het Doxis Seminar. Is straks alles alleen nog maar digitaal? De wereld verandert en je moet mee, of je het nu leuk vindt of niet. Maar het gaat leuk worden! Lees er meer over in dit artikel over Het Nieuwe Werken.

Bekijk ' Is straks alles alleen nog maar digitaal? '

De valkuilen bij informatiemanagement

De valkuilen bij informatiemanagementFouten zijn niet altijd te voorkomen, maar zorg er op zijn minst voor dat je niet dezelfde fouten als een ander maakt. Omdat iedereen wel eens het idee heeft gehad dat het beter had gekund, is dit boekje in elkaar gezet. In het boekje komen een aantal intrigerende onderwerpen in de wereld van informatiemanagement aan bod. De 7 zonden bij…. Kan handvatten bieden als u het overzicht dreigt kwijt te raken of vast loopt. Lees snel verder over de 7 zonden bij… het digitaliseren van dossiers, functioneel beheer, substitutie, informatietoegankelijkheid, e-dienstverlening en vormen van een omgevingsdienst.

Bekijk ' De valkuilen bij informatiemanagement '

Personeelsdossiers digitaal beschikbaar maken

Personeelsdossiers digitaal beschikbaar makenWie wil er tegenwoordig nog papieren personeelsdossiers? Dit kan niet alleen ingewikkeld zijn, maar ook nog tijdrovend en vertragend. Lees in dit artikel meer over het digitaliseren van uw personeelsdossiers. Wat de voordelen zijn en hoe de koppelingen met uw primaire applicatie tot stand kan worden gebracht.

Bekijk ' Personeelsdossiers digitaal beschikbaar maken '

Eigen toezicht op naleving archiefwet plaatst gemeenten (soms) in spagaat

Eigen toezicht op naleving archiefwet plaatst gemeenten (soms) in spagaatDe Wet Revitalisering Generiek Toezicht (RGT) heeft voor veel gemeenten veel te weeg gebracht. Ondanks een aantal grote aanpassingen heeft de gemeente Vlissingen dit project samen met een externe partij aangepakt. Deze praktijkcase beschrijft de stappen die de gemeente heeft doorlopen en de problemen die ze tegen kwamen. Lees er meer over in de volledige praktijkcase.

Bekijk ' Eigen toezicht op naleving archiefwet plaatst gemeenten (soms) in spagaat '

De invloed van het Nieuwe Werken op de DIV

De invloed van het Nieuwe Werken op de DIV‘Het Nieuwe Werken’ staat volop in de aandacht. Er is veel over gezegd en geschreven waardoor het HNW ondertussen een begrip is geworden. Een begrip dat op verschillende manieren en vanuit verschillende invalshoeken wordt uitgelegd. Om een flexibele werkomgeving mogelijk te maken, moet de organisatie eerst door een enorm traject van opruimen, verhuizen en vooral ‘wennen’.

Bekijk ' De invloed van het Nieuwe Werken op de DIV '
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!