Dienstverlening

Een gemeente is vaak het eerste contact wat mensen hebben met een overheidsorganisatie. Des te belangrijker is het dat de dienstverlening van de betreffende gemeente in orde is. Tegenwoordig spreken we vaak van een digitale dienstverlening. Mensen raken immers steeds meer gewend om zaken online te regelen, en verwachten van de gemeente niet anders. Veel gemeenten zijn bezig met het verbeteren van deze digitale dienstverlening. Lees in de rubriek dienstverlening meer over de verschillende soorten dienstverlening er zijn en hoe je de dienstverlening kan verbeteren.

Open source: de voordelen voor gemeenten

Open source: de voordelen voor gemeentenOpen source software is tegenwoordig populair en niet zonder reden. Wat zijn de voordelen voor gemeenten en waarom sluit de open source gedachte en software zo goed aan bij de huidige mindset? Dit een meer over open source lees je in de laatste editie van de trendrapportreeks Survival of the Smartest.

Bekijk ' Open source: de voordelen voor gemeenten '

Het succesverhaal van digitale platforms

Het succesverhaal van digitale platformsBel jij nog je verzekeraar om gegevens te wijzigen? Hoeveel van je laatste 10 aankopen verliepen via een internet platform? Kijk je meer uur YouTube en Netflix dan televisie? De platforms en selfservice zijn niet meer weg te denken. Wat zijn de voordelen voor aanbieders en heeft jouw gemeente al een selfservice portaal? Nog niet?!

Bekijk ' Het succesverhaal van digitale platforms '

Common Ground: een nieuwe en toekomstgerichte informatievoorziening

Common Ground: een nieuwe en toekomstgerichte informatievoorzieningIn het Doxis Magazine voorjaar 2020 vertelt Raymond Alexander, manager VNG Realisatie, meer over het collectief Common Ground. Maar ook samenwerken in Office 365, de hotspotmonitor en de invloed van sociale context op archivering komen in deze editie aan bod. Download snel hier deze editie vol interessante interviews en praktijkcases.

Bekijk ' Common Ground: een nieuwe en toekomstgerichte informatievoorziening '

De onzichtbare overheid: prachtige toekomstmuziek of kakofonie?

De onzichtbare overheid: prachtige toekomstmuziek of kakofonie?Was jij niet aanwezig op het Doxis Seminar 2019? Dan is deze speciale editie van het Doxis Magazine wat voor jou. In deze speciale editie vind je de hoogtepunten van het seminar, krijg je een samenvatting van wat de keynote sprekers deelden met het publiek en lees je meer over onder andere de universal mind en sociale verbondenheid. Lees je mee?

Bekijk ' De onzichtbare overheid: prachtige toekomstmuziek of kakofonie? '

Transformeren naar een digitale gemeente

Transformeren naar een digitale gemeenteBurgers stellen steeds hogere eisen aan overheden. Dagelijks merken gemeenten dat ze in deze platformmaatschappij informatiestromen zo efficiënt en veilig mogelijk moeten inrichten. Hoe doen ze dat en wat zijn de voordelen voor de burgers en de ambtenaren? Download het magazine Infolutie 2019 en ontdek waarom.

Bekijk ' Transformeren naar een digitale gemeente '

Gemeente Noordoostpolder zet in op efficiency, transparantie en compliance

Gemeente Noordoostpolder zet in op efficiency, transparantie en complianceDe gemeente Noordoostpolder maakt werk van innovatie. Met Corsa Bestuurlijke Besluitvorming en Opvolging realiseerde de gemeente een flexibel platform dat efficiënte processen en optimale informatievoorziening koppelt aan daadkrachtig besturen. Hoe Noordoostpolder dit project tot een succes gemaakt heeft lees je in deze case study.

Bekijk ' Gemeente Noordoostpolder zet in op efficiency, transparantie en compliance '
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!