VIAG Workshop: Blockchain in uw bedrijfsproces?

Datum:
7 februari 2019, 12:00 uur
Onderwerp:
Blockchain
Kosten
Gratis
Locatie
IGLUU Eindhoven

Dienstverlening aan burgers is sterk in ontwikkeling. De toenemende vraag naar eenvoudige, snelle en betrouwbare dienstverlening staat daarbij centraal. Burgers en bedrijven hebben namelijk vaak geen keuze: de diensten moeten worden afgenomen. De wijze waarop de dienstverlening wordt vormgegeven een aangeboden kan daarbij in grote mate worden gestuurd door de overheid.

Organisatoren

Op 7 februari 2019 organiseert het VIAG in nauwe samenwerking met eSpecialisten en BCT een workshop in Eindhoven voor maximaal 35 deelnemers van overheidsinstellingen (maximaal 2 personen per organisatie). Deze sessie is alleen bedoeld voor organisaties die van plan zijn stappen te zetten met de invoering van Blockchaintechnologie.

Workshop: Blockchain in uw bedrijfsproces?

De workshop heeft een praktische insteek zodat u aan het einde een concreet stappenplan heeft voor het succesvol invoeren van Blockchaintoepassingen in uw organisatie.

Programma

13.00 – 13.30
In de introductie door Ruud Storcken (BCT) worden de ontwikkelingen op technologisch gebied uiteengezet in de tijd, aangegeven waar Blockchain in die ontwikkelingen past en welke trends we signaleren.

13.30 – 14.15
Na de introductie gaat Kees Groeneveld (especialisten) in op het organiseren van vertrouwen in een digitale wereld en de wijze waarop u hierop met Blockchain in kunt spelen. Aan de hand van 10 vragen gaan de deelnemers ontdekken wanneer de inzet van Blockchain wel of juist niet zinvol is. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en ervaringen nemen we de deelnemers mee in de “do’s and dont’s” en de aanpak.

14.15 – 14.45
Pauze.

14.45 – 15.30
Na de pauze gaan we in kleine groepjes aan de slag met de volgende vraagstukken: Welke processen zijn het meest geschikt voor de inzet van Blockchaintechnologie? Hoe kunt u een Blockchainproject het beste aanpakken in uw eigen organisatie? Welke bezwaren zijn er en hoe kunnen deze worden weggenomen? Wanneer en op welke wijze wilt u starten?

15.30 – 16.15
De uitkomsten van de werkgroepen worden plenair gedeeld met elkaar.

Aanmelden

Locatie: IGLUU Eindhoven - Lichttoren 32 (5 minuten lopen vanaf station NS Eindhoven centraal).
Datum: 7 februari 2019
Tijdstip: Inloop met een lichte lunch om 12.00 uur.
Start: 13.00 - einde uiterlijk 16.30.

Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname. Wel wordt een bedrag van EUR 50,-- (exclusief btw) in rekening gebracht bij afmelding dan wel ‘no show’.

 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!