Archief

Password-less werken: de drie grootste misverstanden

Binnen veel organisaties zorgt een wachtwoordbeleid voor kopzorgen. Het is namelijk lastig om in de gaten te houden hoe medewerkers (zorgvuldig) omgaan met wachtwoorden. De nauwkeurigheid en sterkte van de wachtwoorden, heb je – mits je de beschikking hebt over de juiste middelen – deels in de hand, maar wachtwoorden maken jouw werknemers voorspelbaar en dus kwetsbaar. Hiermee verlies je de controle over de veiligheid van jouw bedrijf.
Door: InSpark | Niet getagd | Plaats reactie

‘We moeten de democratie onderhouden’

Het internettijdperk, klimaatverandering, globalisering: de ontwikkelingen gaan snel en de gevolgen zijn complex. Een kleine eeuw geleden zag de samenleving er nog heel anders uit. Jean Tillie, hoogleraar Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam en decaan van de faculteit Maatschappij en Recht van de Hogeschool van Amsterdam, vertelt hoe de rol van de overheid is mee veranderd.
Door: Doxis | Niet getagd | Plaats reactie

Hoe de digitale handtekening bijdraagt aan jouw bedrijfsdoelstellingen

Stel: je werkt op locatie bij een klant. Aan het eind van de dag wil je de zaken netjes afronden met de klant. Je stelt een officiële brief op en stuurt deze naar het hoofdkantoor ter ondertekening. Op het hoofdkantoor print de secretaresse het uit, tekent de eigenaar het en scant de secretaresse het weer in om het vervolgens naar jou terug te sturen. Dit is jullie bedrijfsproces voor één krabbeltje. Kan dit geoptimaliseerd worden? Ja! Hoe? Met de digitale handtekening!

De 6 meest voorkomende misvattingen over de nieuwe e-facturatie wetgeving

E-factureren, is iedere organisatie dat verplicht sinds 18-04-2019? Is een PDF een e-factuur? Ben ik zelf ook verplicht e-facturen versturen? Slechts een greep uit de verschillende vragen die wij als softwareorganisatie regelmatig ontvangen. Er bestaan ondanks alle communicatie over het onderwerp nog steeds veel misvattingen over de nieuwe wetgeving e-factureren. Om deze uit de wereld te helpen lees je in dit blogartikel de meest voorkomende.
Door: BCT | Getagd met: , | Plaats reactie

Tem je ongestructureerde data

De wereld verzamelt steeds meer data, en met een onrustbarend groeiende snelheid. Vanaf het begin van de beschaving tot ongeveer 2003 produceerde de mensheid zo’n 5 exabyte aan data. Nu produceren we deze hoeveelheid elke twee dagen. 90 procent van alle data is in de afgelopen 2 jaar gegenereerd. Wil je hier meer over weten? Lees verder in de blog.
Door: Doxis | Getagd met: , , , | Plaats reactie
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!