Centric en IT Vitae leiden mensen met autisme op tot softwaretesters

IJsselstein, 2 april 2014- Centric en ITvitae slaan de handen ineen om mensen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) een veelbelovende carrière te bieden in de IT. Centric, specialist op het gebied van testen, biedt de deelnemers een volwaardige opleiding tot testprofessional. ITvitae - die talenten met een afstand tot de arbeidsmarkt opleidt tot softwaretester, IT-beheerder en specialist cyber security - selecteert de kandidaten en begeleidt hen op weg naar een goede baan. Onlangs zijn elf IT-professionals in spe begonnen met hun opleidingstraject.

De cursisten worden in een trainingsprogramma van zes maanden door Centric opgeleid tot softwaretester. De opleiding bestaat uit gecertificeerde (maatwerk)trainingen en theorie- en praktijktoetsen. Daarnaast is er aandacht voor de sociale en communicatieve vaardigheden van de deelnemers.

De beste kansen
Mensen met ASS zijn in veel gevallen analytisch sterk, goed met structuur, zeer gefocust, betrouwbaar én intellectueel. Deze eigenschappen dragen ertoe bij dat ze vaak zeer geschikt zijn als tester. In de praktijk blijkt het voor deze groep echter lastig om passend werk te vinden. Accountmanager Test & Security Professionals Anne de Korte is vanuit Centric nauw bij het project betrokken. "Bij Centric streven we ernaar het beste uit mensen te halen. We investeren zowel in onze medewerkers als in nieuw talent. Wij zijn daarom erg blij dat we samen met ITvitae kunnen bijdragen aan het benutten van de talenten van mensen met autisme. Behalve het bieden van een opleiding stellen we ook stageplekken beschikbaar en bereiden we de deelnemers goed voor op de TMap- en ISTQB-examens die zij moeten afleggen. We begeleiden de kandidaten persoonlijk en stellen alles in het werk om een zo stabiel mogelijke en vertrouwde omgeving te creëren."

Vast dienstverband
ITvitae biedt de cursisten bij het succesvol doorlopen van de opleiding een vast dienstverband. De deelnemers worden onder begeleiding gedetacheerd of werken binnen een factorymodel op afstand aan opdrachten voor de overheid en het bedrijfsleven. "We zijn ontzettend blij met de steun van Centric", zegt medeoprichter van ITvitae, Peter van Hofweegen. "We werken goed samen vanuit de ambitie en passie om mensen met ASS van de bank af te halen en een zinvolle toekomst te geven. De groep die we nu opleiden is enorm goed en gemotiveerd en kan zeker een grote bijdrage leveren aan ondernemingen en instellingen. Want aan slimme IT-professionals is ongelofelijk veel behoefte."

Voor meer informatie:

Centric
Denise Nieuwdorp
Communicatieadviseur
Telefoon: +31 6 235 12 938

 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!