Kleurenprints: betaal alleen de kleur die je gebruikt

Ik kan er lang en breed over kletsen, maar sommige documenten zien er nu eenmaal professioneler uit wanneer ze kleur bevatten. Denk maar eens aan een factuur met een gekleurd logo. Of een offerte. Onderzoek wijst uit dat dit soort documenten hoger wordt gewaardeerd wanneer ze kleur bevatten. Het grote nadeel is echter deze formulieren met een klein beetje kleur vaak niet goedkoop te printen of te drukken zijn. Veel klanten van Ricoh vragen zich daarom af of dat niet anders kan. En ik ben blij dat ik het kan melden: sinds kort kan het!

Maak een einde aan de printfrustratie
Veel bedrijven kopen hun briefpapier voorgedrukt in bij een drukkerij. Of ze kiezen ervoor zelf te printen. Beide opties zijn prijzig: je betaalt flink voor papier wat je misschien niet gaat gebruiken en ook kleuren printen is niet goedkoop. Het meest frustrerende is misschien nog wel dat een groot deel van het papier niet eens in kleur geprint hoeft te worden. Alleen het logo. Maar je betaalt dan wel voor een volvlak (de volledige pagina). Tenzij je het vanaf nu anders aan gaat pakken…

Betaal voor wat je werkelijk (in kleur) print
Nieuwe technologische ontwikkelingen hebben het mogelijk gemaakt het kleurgebruik in nieuwe Multifunctional Printers (MFP's) te monitoren. Dat wil zeggen dat je precies kunt zien hoeveel kleur je echt verbruikt. Wij kunnen ondernemers nu aanbieden dat we via die printers het daadwerkelijke kleurverbruik bijhouden. Zo factureren we wat je echt verbruikt. Natuurlijk werkt dit via staffels, maar die zijn ruim ingezet. Een test heeft uitgewezen dat de meeste logo's zo'n drie procent vlakvulling in gebruik nemen. Gebruik je meer dan vier procent vlakvulling, pas dan betaal je volvlaksprijs. Dus we nemen een procent marge. Zo betaal je niet meteen de volle mep voor bijvoorbeeld een gekleurd logo en nog een gekleurde punt.

Het scheelt meer dan alleen kosten…
De aanschaf van een nieuwe Multifunctional Printer is het startpunt van werken via onze nieuwe dienst, die ECOnomy Color+ heet. Maar die kosten kun je er snel uit hebben. Je betaalt voor de kleuren die je gebruikt, dus het scheelt sowieso in kleurprijs. Werkte je voorheen met voorgedrukt briefpapier, dan zijn de voordelen nog groter. Omdat je niet elke keer bij de printer het juiste papier in de juiste lade moet doen, scheelt het ook nog eens tijd.

Wanneer zeker interessant?
Helaas is deze dienst niet voor iedere ondernemer aantrekkelijk. Pas als je met printers werkt die 30 tot 55 prints per minuut aan moeten kunnen. Daarnaast moet je natuurlijk wel binnen de organisatie facturen en offertes maken, printen en delen , dan is werken met ECOnomy Color+ van Ricoh interessant.

 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!