Eburg Blog

De partners van Eburg bloggen op deze plek over relevante overheidsthema's als documentmanagement, kcc's, cloud computing enzovoort.

Laatste blogberichten

Digitale data puinhoop: pick your cherries en je risicos

Informatiegestuurd werken op basis van gestructureerde data is de heilige graal voor elke organisatie. Maar het sleutelwoord is ‘gestructureerd’. Want hoewel we beschikken over een ongelooflijke hoeveelheid data en deze daarnaast steeds meer en sneller vergaren, laten we verreweg het grootste deel daarvan onbenut.
Door: Doxis | Niet getagd | Plaats reactie

Password-less werken: de drie grootste misverstanden

Binnen veel organisaties zorgt een wachtwoordbeleid voor kopzorgen. Het is namelijk lastig om in de gaten te houden hoe medewerkers (zorgvuldig) omgaan met wachtwoorden. De nauwkeurigheid en sterkte van de wachtwoorden, heb je – mits je de beschikking hebt over de juiste middelen – deels in de hand, maar wachtwoorden maken jouw werknemers voorspelbaar en dus kwetsbaar. Hiermee verlies je de controle over de veiligheid van jouw bedrijf.
Door: InSpark | Niet getagd | Plaats reactie

‘We moeten de democratie onderhouden’

Het internettijdperk, klimaatverandering, globalisering: de ontwikkelingen gaan snel en de gevolgen zijn complex. Een kleine eeuw geleden zag de samenleving er nog heel anders uit. Jean Tillie, hoogleraar Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam en decaan van de faculteit Maatschappij en Recht van de Hogeschool van Amsterdam, vertelt hoe de rol van de overheid is mee veranderd.
Door: Doxis | Niet getagd | Plaats reactie

Hoe de digitale handtekening bijdraagt aan jouw bedrijfsdoelstellingen

Stel: je werkt op locatie bij een klant. Aan het eind van de dag wil je de zaken netjes afronden met de klant. Je stelt een officiële brief op en stuurt deze naar het hoofdkantoor ter ondertekening. Op het hoofdkantoor print de secretaresse het uit, tekent de eigenaar het en scant de secretaresse het weer in om het vervolgens naar jou terug te sturen. Dit is jullie bedrijfsproces voor één krabbeltje. Kan dit geoptimaliseerd worden? Ja! Hoe? Met de digitale handtekening!
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!