Eburg Blog

De partners van Eburg bloggen op deze plek over relevante overheidsthema's als documentmanagement, kcc's, cloud computing enzovoort.

Laatste blogberichten

Digitalisering bij de overheid: gaan we Nederland ooit zonder papier besturen?

Het Nationaal Archief in Den Haag bevat meer dan 137 kilometer aan papier. Het is de weerslag van honderden jaren regeren en besturen. Rij na rij aan archiefkasten vol met documenten. Dan zijn er nog provinciale archieven en een flink aantal gemeentearchieven. Om te zorgen dat deze enorme papierberg niet elk jaar verder groeit, streven alle overheden ernaar om zoveel mogelijk te digitaliseren. Hoe staat het met de papierloze overheid?
Door: Doxis | Getagd met: , , | Plaats reactie

Het digitaliseren van de volledige Purchase to Pay keten

De gemeente Assen heeft zich tot doel gesteld om de volledige purchase to pay keten te digitaliseren. Mark Sanders, manager Financiën, neemt ons mee in het ‘waarom’ achter deze ambitie. Daarnaast deelt hij de toekomstige stap die de gemeente wil maken op dit gebied.
Door: BCT | Niet getagd | Plaats reactie

Digitale data puinhoop: pick your cherries en je risicos

Informatiegestuurd werken op basis van gestructureerde data is de heilige graal voor elke organisatie. Maar het sleutelwoord is ‘gestructureerd’. Want hoewel we beschikken over een ongelooflijke hoeveelheid data en deze daarnaast steeds meer en sneller vergaren, laten we verreweg het grootste deel daarvan onbenut.
Door: Doxis | Niet getagd | Plaats reactie

Password-less werken: de drie grootste misverstanden

Binnen veel organisaties zorgt een wachtwoordbeleid voor kopzorgen. Het is namelijk lastig om in de gaten te houden hoe medewerkers (zorgvuldig) omgaan met wachtwoorden. De nauwkeurigheid en sterkte van de wachtwoorden, heb je – mits je de beschikking hebt over de juiste middelen – deels in de hand, maar wachtwoorden maken jouw werknemers voorspelbaar en dus kwetsbaar. Hiermee verlies je de controle over de veiligheid van jouw bedrijf.
Door: InSpark | Niet getagd | Plaats reactie
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!