Eburg Blog

De partners van Eburg bloggen op deze plek over relevante overheidsthema's als documentmanagement, kcc's, cloud computing enzovoort.

Laatste blogberichten

De vier clusters binnen de IT afdeling van een cloud organisatie

Er is de afgelopen jaren veel veranderd op IT-gebied. Zo zagen we veel nieuwe wetten en regels rondom veilig online werken en de beveiliging van persoonsgegevens. Er zijn de veranderende eisen van de collega’s rondom IT en natuurlijk de versnelde sprong naar de cloud afgelopen jaar. Welke invloed hebben deze trends op het takenpakket van de IT-afdeling? Je leest het in deze blog.
Door: Annelies | Niet getagd | Plaats reactie

Weet jij hoeveel software-applicaties jouw collegas echt gebruiken?

Kijk heel even om je heen. Hoeveel elektronica zie je in een oogopslag? De kans is groot dat je dit leest op het scherm van je laptop of desktop. Er ligt vast ook een telefoon binnen handbereik. Misschien nog een tablet, een printer of externe harde schijf? En we hebben nog niet eens gekeken naar de software die draait op al deze apparaten! Kan je nagaan hoeveel IT-middelen bij een gemeente in omloop zijn. Geen wonder dat IT-managers door de bomen het bos niet meer zien!
Door: Annelies | Niet getagd | Plaats reactie

Stem jouw digitale werkplek af op de gebruiker

Hoe zorg je dat jouw digitale werkplek voorafgaand én tijdens de werplekevolutie continu blijft voldoen aan de veranderende gebruikerswensen? Wij gaan er dieper op in. Bekijk ook onze Sogeti Smart Workspace-oplossingen.
Door: Annelies | Niet getagd | Plaats reactie

Een moderne werkomgeving: onmisbaar voor de post-coronaperiode

Het coronavirus heeft in de samenleving veel narigheid teweeggebracht. Maar onder het motto 'never waste a good crisis' zijn er ook positieve effecten te benoemen. Zo heeft corona organisaties die nooit echt geloofden in werken op afstand gedwongen om het toch te gaan doen. Vaak met verrassend veel succes: de voordelen zijn op grote schaal ontdekt en omarmd.
Door: Previder | Niet getagd | Plaats reactie

Afstand houden tijdens een congres of evenement?

Dat de markt voor congressen en evenementen een flinke klap heeft gehad door COVID-19 behoeft geen verdere uitleg. Maar na de eerste fase zagen we in deze markt ook veel innovatieve ideeën en oplossingen ontstaan, voor aanpassingen aan het ‘nieuwe normaal’. Zo ook de komst van een social distance badge: een tag die de afstand tussen personen meet en een signaal afgeeft zodra de aangegeven afstandsregel overtreden wordt.
Door: Allrent | Niet getagd | Plaats reactie
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!