Eburg Blog

De partners van Eburg bloggen op deze plek over relevante overheidsthema's als documentmanagement, kcc's, cloud computing enzovoort.

Laatste blogberichten

Snel Microsoft Teams uitrollen?

Nu medewerkers massaal thuis aan het werk zijn, is Microsoft Teams een van de meest gebruikte tools om vanuit huis of op afstand samen te werken met collega’s en externen. Er zijn echter wel een aantal aandachtspunten bij de uitrol van Microsoft Teams die belangrijk zijn om in acht te nemen. Hierdoor wordt voorkomen dat er nu in allerijl keuzes worden gemaakt waar de organisatie later last van gaat krijgen.
Door: RapidCircle | Niet getagd | Plaats reactie

Chatbot Coco meet sentiment onder medewerkers

Medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal van organisaties. Nu de coronacrisis ervoor zorgt dat een groot gedeelte van die medewerkers thuis moet werken, en zij zelfs in sommige gevallen minder fit zijn, treden er nieuwe uitdagingen op waar je als werkgever een oplossing voor dient te vinden.
Door: InSpark | Niet getagd | Plaats reactie

Heb je een Citrix-server? Onderneem de juiste acties!

Je kán het nieuws over Citrix-servers in de afgelopen tijd niet hebben gemist. Een korte samenvatting: vanwege een bug in de software van Citrix werd de noodklok geluid. Heel verontrustend, want het bewuste product is gekoppeld aan het internet.
Door: Wortell | Niet getagd | Plaats reactie

‘Onlife’ gegevens delen: hebben we wel een overheid nodig voor digitale innovatie?

We zijn ons hele leven online, of ‘onlife’, zoals Katleen Gabriels het noemde tijdens het Doxis Seminar op 5 november 2019. Een onlife-ontwikkeling waar we in deze blog op inzoomen, is het opzetten van een centrale administratie. Zowel de modernisering van de Basisregistratie Personen (BRP) als het landelijke Elektronisch Patiëntendossier zijn in de oorspronkelijke vorm mislukt. En in beide gevallen zijn buiten de landelijke overheid om, pogingen ondernomen om de registratie nieuw leven in te blazen.
Door: Doxis | Niet getagd | Plaats reactie

De overheid moet ons straks om hulp vragen

De meest recente edities van het Doxis Seminar belichten steeds vaker niet alleen de opkomst van nieuwe technologieën, maar vooral hoe je daarmee moet omgaan. Met sprekers als onder meer Martijn Aslander (stand-up filosoof), Jean Tillie (hoogleraar electorale politiek), Katleen Gabriëls (moraalfilosofe) en Daan Roovers (Denker des Vaderlands) zet je je publiek aan tot nadenken: wat willen we er eigenlijk mee bereiken?
Door: Doxis | Niet getagd | Plaats reactie
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!