Eburg Blog

De partners van Eburg bloggen op deze plek over relevante overheidsthema's als documentmanagement, kcc's, cloud computing enzovoort.

Laatste blogberichten

De overheid moet óns straks om hulp vragen

De meest recente edities van het Doxis Seminar belichten steeds vaker niet alleen de opkomst van nieuwe technologieën, maar vooral hoe je daarmee moet omgaan. Met sprekers als onder meer Martijn Aslander (stand-up filosoof), Jean Tillie (hoogleraar electorale politiek), Katleen Gabriëls (moraalfilosofe) en Daan Roovers (Denker des Vaderlands) zet je je publiek aan tot nadenken: wat willen we er eigenlijk mee bereiken?
Door: Doxis | Niet getagd | Plaats reactie

Consu-burgers willen het nu, goed en gemakkelijk

Online zijn, is een gegeven geworden. Dat is mooi, maar het heeft ook zijn schaduwkant. Je kunt nu niet meer uitloggen, je bent altijd ‘onlife’, zoals Katleen Gabriels het noemde tijdens het Doxis Seminar op 5 november 2019. Die ontwikkelingen beschrijven we overigens ook in ons boek ‘Expeditie Zwerm’. Dit zijn de ontwikkelingen van nu, en ongeacht wat je ervan vindt, het is de realiteit.
Door: Doxis | Niet getagd | Plaats reactie

Digitalisering bij de overheid: gaan we Nederland ooit zonder papier besturen?

Het Nationaal Archief in Den Haag bevat meer dan 137 kilometer aan papier. Het is de weerslag van honderden jaren regeren en besturen. Rij na rij aan archiefkasten vol met documenten. Dan zijn er nog provinciale archieven en een flink aantal gemeentearchieven. Om te zorgen dat deze enorme papierberg niet elk jaar verder groeit, streven alle overheden ernaar om zoveel mogelijk te digitaliseren. Hoe staat het met de papierloze overheid?
Door: Doxis | Getagd met: , , | Plaats reactie

Het digitaliseren van de volledige Purchase to Pay keten

De gemeente Assen heeft zich tot doel gesteld om de volledige purchase to pay keten te digitaliseren. Mark Sanders, manager Financiën, neemt ons mee in het ‘waarom’ achter deze ambitie. Daarnaast deelt hij de toekomstige stap die de gemeente wil maken op dit gebied.
Door: BCT | Niet getagd | Plaats reactie
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!