Eburg Blog

De partners van Eburg bloggen op deze plek over relevante overheidsthema's als documentmanagement, kcc's, cloud computing enzovoort.

Laatste blogberichten

Datavernietiging: wat, waarom en hoe?

Privacy, data en veiligheid zijn vooral door de komst van de AVG het afgelopen jaar enorm in de spotlights gezet. En ook als gemeente heb je te maken met verschillende persoonsgegevens. Maar hoe voorkom je dat data in de verkeerde handen valt? En wat doe je met oude datadragers? We vertellen je in deze blog alles over het ‘wat’, ‘waarom’ en ‘hoe’ rondom datavernietiging.
Door: Simone | Getagd met: | Plaats reactie

Meertaligheid in het digitaal archief?

Zowel voor de Basisadministratie Personen (BRP) als de uitvoering van de Participatiewet is het cruciaal dat alle documentatie op orde is. Dit is de afgelopen jaren gelukkig fors eenvoudiger en overzichtelijker geworden, met de komst van alle digitale systemen en het afbouwen van de afhankelijkheid van een papieren archief. Desalniettemin kan het verzamelen van dergelijke documenten in de praktijk nog steeds frustrerend zijn, zowel voor de burger als voor de afdeling verantwoordelijk voor de afhandeling van deze zaken. Met name als er papieren documenten in andere talen dan de officiële voertaal in het spel zijn, kan de overstap van analoog naar digitaal voor uitdagingen zorgen.
Door: Annelies | Niet getagd | Plaats reactie

Een veilige werkplek voor de overheid!

Nooit eerder hebben organisaties in Nederland een versnelde en geforceerde adoptie uitgevoerd op clouddiensten van Microsoft. Ook gemeenten halen nu voordelen uit de inzet van Microsoft Teams, medewerkers zijn effectief, hebben meer mogelijkheden op afstand en creativiteit neemt toe onder collega’s om toch een teamgevoel te creëren. Maar hoe hou je deze nieuwe werkplek veilig? Lees het in deze blog.
Door: Simone | Niet getagd | Plaats reactie

De beste technieken om kwetsbaarheden in je netwerk op te ruimen

Van datalekken tot geavanceerde ransomware-aanvallen die je data 'locken': ook jouw IT-omgeving loopt elke dag gevaar. Er worden continu nieuwe kwetsbaarheden ontdekt en de trucs die cybercriminelen gebruiken worden steeds geavanceerder. In dit blog laat ik je zien welke technieken IT-securityprofessionals inzetten tegen dit soort bedreigingen en wat het specifieke nut is per techniek.
Door: Simone | Niet getagd | Plaats reactie

De vier clusters binnen de IT afdeling van een cloud organisatie

Er is de afgelopen jaren veel veranderd op IT-gebied. Zo zagen we veel nieuwe wetten en regels rondom veilig online werken en de beveiliging van persoonsgegevens. Er zijn de veranderende eisen van de collega’s rondom IT en natuurlijk de versnelde sprong naar de cloud afgelopen jaar. Welke invloed hebben deze trends op het takenpakket van de IT-afdeling? Je leest het in deze blog.
Door: Annelies | Niet getagd | Plaats reactie
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!