Zaakgericht werken valt of staat met documentcreatie

Een hoofdrol voor de informatievoorziening

Zaakgericht werken valt of staat met documentcreatie

Binnen veel overheidsinstanties was zaakgericht werken hét hot topic van het afgelopen jaar. Zaakgericht werken is een procesgeoriënteerde manier van werken die de nadruk legt op de ‘zaak’. Informatievoorziening is hierin key. Hoe die informatievoorziening is georganiseerd in een organisatie, hangt vaak af van het gekozen documentmanagementsysteem (DMS) en documentcreatie. Of zaakgericht werken in jouw overheidsinstelling een succes wordt, valt of staat dus met de informatievoorziening. Deze whitepaper legt uit hoe documentcreatie software de organisatie kan ondersteunen op weg naar een zaakgerichte werkwijze.

Wat is zaakgericht werken?

Deze manier van werken is geschikt voor elke instantie die stappen wil zetten om efficiënter te werken. Door centraal in de cloud te werken ontstaan nieuwe mogelijkheden voor het inrichten van werkprocessen binnen en buiten de organisatie, waardoor de dienstverlening verbetert.

Waarom zaakgericht werken niet zonder documentcreatie kan

Om de hele organisatie mee te krijgen met deze nieuwe werkmethode en medewerkers te laten participeren, is een goede informatievoorziening onontbeerlijk. Deze hele werkmethode is gebaseerd op de eenvoudige uitwisseling van informatie tussen proces en zaakdossier. Zorg je ervoor dat je documenten op orde zijn, dan legt dit een sterke fundering voor een effectief en efficiënt proces. In veel instanties zijn de documenten echter niet op orde en vaak onvindbaar of onvolledig. Met alle gevolgen van dien. Maar overheidsinstantie kan zich natuurlijk geen foutje permitteren.

De voordelen die documentcreatie software biedt

Investeren in de juiste hulpmiddelen om deze werkwijze te ondersteunen, kan veel opleveren. Om optimaal gebruik te maken van zaakgericht werken zijn documentcreatie-toepassingen ontwikkeld die automatisering en samenwerking tussen een documentverwerker en een DMS stroomlijnen. Deze documentcreatie-toepassingen vormen als het ware de brug tussen het proces en het zaakdossier binnen zaakgericht werken. Hierdoor profiteert de hele organisatie van een aantal voordelen, zoals:

  1. Minder tijd en minder fouten door standaardisatie
  2. Gebruiksgemak in MS Office
  3. Compliant aan wet- en regelgeving

Ben je benieuwd naar nog meer voordelen die het inzetten van documentcreatiesoftware oplevert bij zaakgericht werken? Ze worden in deze whitepaper uitgebreid besproken. Download de whitepaper en zorg dat zaakgericht werken in uw overheidsinstelling wél gaat leiden tot betere dienstverlening.

 

 

Download artikel:
Zaakgericht werken valt of staat met documentcreatie

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 

Bedankt voor uw aanvraag! Open hieronder uw document. Wilt u ook op de hoogte blijven middels onze nieuwsbrief?

Openen en inschrijven


Wilt u het artikel direct openen?

Alleen het artikel openen
 

Graag ontvang ik per e-mail het volgende artikel;
Zaakgericht werken valt of staat met documentcreatie

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!