Zaakgericht werken, ga ook van start!

Is zaakgericht werken de oplossing?

Zaakgericht werken, ga ook van start!

Wanneer overheid een oplossing zoekt rond informatiebeheer, compliancy en klantgericht werken, wordt zaakgericht werken (ZGW) snel genoemd. Het zou namelijk dé oplossing moeten zijn. Is ZWG niet meer dan een eenvoudig handvat? Deze whitepaper geeft richting wanneer je van plan bent om te beginnen met ZGW. ZGW is bij gemeentes al een tijd een trend, maar waarom willen organisaties op deze manier werken? Aan de hand van de volgende hoofdstukken krijg je alle informatie die je nodig hebt om ook zaakgericht te werk te gaan.

7 redenen waarom organisaties zaakgericht gaan werken

Natuurlijk zijn er meer redenen waarom organisaties aan ZGW gaan doen. Het ligt er maar net aan vanuit welk perspectief deze manier van werken wordt bekeken. Gaat het om klantgericht zijn, betere dienstverlening of ligt het organisatorisch? Het vraagt commitment en aandacht van alle betrokkenen. Welke van de redenen voor jou ook het belangrijkste is, ze tellen tot op zekere hoogte allemaal mee om alle betrokkenen de neus dezelfde kant op te krijgen.

De 5 grootste verschillen na invoering van ZGW

Als je nu gekozen hebt om zaakgericht te werk te gaan, verandert er natuurlijk veel. In dit hoofdstuk worden de 5 grootste verschillen uiteengezet. De inzichten in de informatie, processen, mensen en middelen leiden tot een betere afstemming op de werkvloer.

De 4 fases van een zaakgerichte organisatie

ZGW kan helaas niet binnen 1 dag geïmplementeerd worden. Dit hoofdstuk gaat daarom dieper in op de verschillende fases van een zaakgerichte organisatie.

5 tips voor een flexibele en zaakgericht werkende organisatie

ZGW is geen “one size fits all”. Het is een traject dat je moet doorlopen. Dit traject omvat een aantal onderliggende aspecten die je gedurende de introductie steeds weer ter harte moet nemen en laten meewegen. In dit hoofdstuk staan de 5 belangrijkste tips die je op weg helpen. Download de volledige whitepaper en ga net als alle andere van start met zaakgericht werken!

 

Download artikel:
Zaakgericht werken, ga ook van start!

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 

Bedankt voor uw aanvraag! Open hieronder uw document. Wilt u ook op de hoogte blijven middels onze nieuwsbrief?

Openen en inschrijven


Wilt u het artikel direct openen?

Alleen het artikel openen
 

Graag ontvang ik per e-mail het volgende artikel;
Zaakgericht werken, ga ook van start!

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!