Welkom in de gemeente van de toekomst

Hoe ziet informatiemanagement in 2045 eruit?

Welkom in de gemeente van de toekomst

In dit laatste deel in de reeks over de reis van analoog, via hybride en digitaal werken naar virtueel werken zijn we aangekomen in de toekomst. In deze samenleving is kunstmatige intelligentie niet meer weg te denken uit onze privéleven en op de werkvloer werken we zij-aan-zij met machines. Volgens futuroloog Ray Kurzweil is het menselijke brein in 2045 inmiddels voorbijgestreefd door het computerbrein. Is dit echt het eindpunt van onze reis? Of het begin van een nieuwe fase die we ons simpelweg nog niet kunnen voorstellen?

Wie heeft de controle?

Eén van de belangrijkste vragen in deze fase is: hoe houden we zeggenschap over technologie? Welke ethische en juridische vragen moeten we beantwoorden over belangrijke punten zoals privacy en veiligheid? Houden mensen het laatste woord over robots of zitten we op de tweede rang? Tesla CEO Elon Musk pleit in elke geval op een algeheel verbod op de ontwikkeling van autonome wapens, de zogenaamde killer-robots.

Argwaan tegenover grote tech-bedrijven

Ken je de Netflix-reeks Black Mirror? Daar wordt een toekomstbeeld geschetst wat niet bepaald rooskleurig is. In deze toekomst faciliteert technologie onze slechtste impulsen en laten de makers ons zien hoe technologie onze maatschappij negatief beïnvloedt. Deze argwanende houding vinden we terug in de publieke opinie richting bedrijven zoals Google en Facebook. Steeds meer mensen vinden deze giganten BAADD: big, anti-competitive, addictive and destructive to democracy. Zo zien we steeds vaker dat Google door overheden op de vingers wordt getikt en moest Mark Zuckerberg in 2018 op het matje komen bij de U.S. Congress en het Europees Parlement.

Denk je mee?

De experts van Doxis dagen je uit om bij het lezen van deze whitepaper na te denken over de toekomst van jouw gemeente in de virtuele samenleving. Hoe ziet een virtuele samenleving eruit en hoe ziet ons werk eruit? Welke voordelen brengt virtueel werken met zich mee en wat zijn de valkuilen? Reis nog één keertje mee met de experts van Doxis en stap in de toekomst!

 

Download artikel:
Welkom in de gemeente van de toekomst

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 

Bedankt voor uw aanvraag! Open hieronder uw document. Wilt u ook op de hoogte blijven middels onze nieuwsbrief?

Openen en inschrijven


Wilt u het artikel direct openen?

Alleen het artikel openen
 

Graag ontvang ik per e-mail het volgende artikel;
Welkom in de gemeente van de toekomst

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!