Veilig werken in Office 365 als overheidsinstantie

Automatisering van documentmanagement in de cloud

Veilig werken in Office 365 als overheidsinstantie

De overheid maakt met haar huidige digitaliseringstrajecten een flinke efficiencyslag. Dat is nodig ook, want zowel burgers als organisaties willen snelle dienstverlening. In de praktijk blijkt dat in veel organisaties de processen zijn vastgeroest in documentgeoriënteerd werken. Met als gevolg lange doorlooptijden. Om tijd en geld te besparen én de klanttevredenheid te verhogen, willen veel overheidsinstanties hun documentmanagement automatiseren door in de cloud te gaan werken. Maar toch vragen veel (IT) managers zich af of veilig werken in office 365 als overheidsinstantie wel mogelijk is. Deze whitepaper zet de voordelen en risico’s van een overstap naar de cloud op een rij.

Private, public of toch maar hybrid cloud?

Werken in de cloud kan op verschillende manieren ingericht worden. In een private cloud kan niemand anders behalve jouw eigen organisatie bij de hardware waarop de gegevens opgeslagen zijn. Dit geeft voor sommigen een veilig gevoel, maar het is wel kostbaar. Het gebruiken van een gedeelde infrastructuur is goedkoper en heeft als voordeel dat je tijdens piekuren gemakkelijk extra capaciteit kunt gebruiken. Een combinatie van deze twee vormen is de zogenaamde hybrid cloud.

Veilig werken in Office 365

Veiligheid blijft hét heikele punt voor veel overheidsinstanties die in de cloud willen gaan werken. De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) stelt wettelijke eisen waaraan een cloud provider moet voldoen. In de praktijk blijkt dat veel aanbieders hier niet aan voldoen en zij hun eigen voorwaarden stellen. Lastig, want dan moet je als overheidsinstantie beoordelen of dit veilig genoeg is. Microsoft streeft ernaar om als eerste cloud aanbieder compliant te zijn aan de nieuwe privacywetgeving; de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die van kracht wordt op 25 mei 2018.

Wil je een efficiencyslag maken door je documentmanagement te automatiseren? Met deze whitepaper weet je precies wat je kunt verwachten van een overstap naar de cloud.

 

Download artikel:
Veilig werken in Office 365 als overheidsinstantie

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 

Bedankt voor uw aanvraag! Open hieronder uw document. Wilt u ook op de hoogte blijven middels onze nieuwsbrief?

Openen en inschrijven


Wilt u het artikel direct openen?

Alleen het artikel openen
 

Graag ontvang ik per e-mail het volgende artikel;
Veilig werken in Office 365 als overheidsinstantie

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!