Tips bij gemeentelijke samenwerking ICT

DUO+ kiest voor cloud, veiligheid en beheer

Tips bij gemeentelijke samenwerking ICT

De afgelopen jaren zijn steeds meer taken overgeheveld vanuit de centrale overheid naar lokale gemeenten. Dit veroorzaakt nieuwe uitdagingen voor gemeenten om ervoor te zorgen dat alle medewerkers efficiënt samen kunnen werken. Veel gemeenten bundelen daarom de krachten om een gezamenlijke ICT-oplossing te realiseren. De gemeenten Uithoorn, Diemen en Ouder-Amstel zijn inmiddels z’n samenwerkingsverband aangegaan: DUO+. In dit artikel vind je handige tips uit de praktijk om uw toekomstige IT-projecten succesvol te laten verlopen.

Altijd en overal werken in de cloud

Als IT-omgevingen van verschillende gemeenten worden samengevoegd, kan de IT-afdeling niet langer verlangen dat ambtenaren op 1 bepaalde locatie werken. Daarnaast wordt er ook vaak gebruik gemaakt van een divers scala aan devices. Hierom heeft DUO+ besloten om een mobiele werkplek in de cloud aan te bieden. De werkplek is nu altijd en vanaf iedere locatie benaderbaar. Ambtenaren zijn daardoor in staat om thuis te werken via de laptop, onderweg op de tablet, of via de smartphone.

Veiligheid en privacy

Data van burgers zijn privacygevoelig en moeten extra goed beschermd worden. Veiligheid zou een zeer belangrijke rol moeten spelen bij de keuze voor een nieuwe IT-oplossing. DUO+ heeft daarom gekozen voor een hybride cloud, dit is een combinatie van een public en private cloud. Gevoelige data, zoals het sociale domeinen burgerzaken, heeft zijn eigen plek gekregen in deze hybride cloud waardoor de gemeente altijd zelf in controle blijft.

Beheer vanuit 1 plek

Na de samenvoeging van IT van meerdere gemeenten, kan het beheer uitdagend zijn. Daarom heeft DUO+ veel aandacht besteed aan het creëren van overzicht. De huidige oplossing toont alle statistieken op 1 scherm waardoor de IT-afdeling precies weet hoe ze ervoor staan. Daarnaast weten ze direct welke updates geïnstalleerd zijn, ontvangen ze cruciale meldingen en krijgen ze voorspellende waarden over het gebruik van de IT-omgeving.

Nog meer praktijkinzichten

Wil je ervoor zorgen dat de gemeentelijke samenwerking op het gebied van ICT succesvol verloopt? Download dan het volledige artikel en ontvang nog meer praktijkinzichten van DUO+.

 

Download artikel:
Tips bij gemeentelijke samenwerking ICT

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 

Bedankt voor uw aanvraag! Open hieronder uw document. Wilt u ook op de hoogte blijven middels onze nieuwsbrief?

Openen en inschrijven


Wilt u het artikel direct openen?

Alleen het artikel openen
 

Graag ontvang ik per e-mail het volgende artikel;
Tips bij gemeentelijke samenwerking ICT

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!