Tijd voor kostenbesparing: besteed IT-architectuur uit

Waarom Vitens koos voor een extern datacenter

Tijd voor kostenbesparing: besteed IT-architectuur uit

Steeds meer organisaties en overheidsinstanties stappen af van het eigen datacenter en kiezen voor een extern datacenter. Ook Vitens, het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland, waagde afgelopen jaar de stap. Vitens heeft zich als doel gesteld om betrouwbaar, betaalbaar en duurzaam drinkwater te leveren en nam deze filosofie ook mee bij het uitbesteden van hun IT-architectuur. Als partner voor deze onderneming kozen zij Previder. Lees in deze praktijkcase hoe Vitens succesvol migreerde naar twee externe datacentra.  

Vitens’ voorwaarden voor het succesvol uitbesteden van IT-architectuur

Als nutsbedrijf is het voor Vitens van groot belang dat de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de drinkwaterverziening in geen geval in gevaar komt. De keuze om uiteindelijk met Previder in zee te gaan is gebaseerd op een aantal voorwaarden:

  • Twin Datacenter-concept
  • Milieu
  • Veiligheid
  • De menselijke factor
  • Pragmatisch

1 bepalende factor lichten we alvast toe, de rest is na te lezen in de praktijkcase Vitens bracht IT-architectuur onder bij Previder.

De menselijke factor

Medewerkers van Vitens moeten zich prettig voelen in het nieuwe datacenter en een goede samenwerking met de medewerkers in het datacenter is daarom belangrijk. Nu de systemen zijn ingericht en grotendeels op afstand worden beheerd, komen de technische mensen van Vitens steeds minder vaak in het datacenter. Desondanks is het zaak dat zij Previder ervaren als een verlengstuk van hun eigen organisatie.

Laat je inspireren

Benieuwd wat een overstap naar een extern datacentrum voor jouw organisatie kan betekenen? Laat je inspireren en lees deze interessante case van Vitens.

 

Download artikel:
Tijd voor kostenbesparing: besteed IT-architectuur uit

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 

Bedankt voor uw aanvraag! Open hieronder uw document. Wilt u ook op de hoogte blijven middels onze nieuwsbrief?

Openen en inschrijven


Wilt u het artikel direct openen?

Alleen het artikel openen
 

Graag ontvang ik per e-mail het volgende artikel;
Tijd voor kostenbesparing: besteed IT-architectuur uit

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!