Stadsontwikkeling Rotterdam integreert en migreert Corsa

Stadsontwikkeling Rotterdam integreert en migreert Corsa

De Dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting en het Ontwikkelingsbedrijf van de gemeente Rotterdam ging in 2011 samen onder de naam: ‘Stadsontwikkeling Rotterdam’. Het was noodzakelijk om de twee afzonderlijke omgevingen van documenten management systeem Corsa samen te voegen om de werkprocessen en documentenstromen binnen dit cluster te optimaliseren. Van dit complexe en omvangrijke project kan Stadsontwikkeling Rotterdam nu de vruchten plukken.

Verbetering van de dienstverlening
Efficiëntie was niet de enige reden om de twee diensten samen te voegen. Het verbeteren van de dienstverlening was ook een reden om deze diensten te koppelen. Zo vertelde Cees Beek, hoofd facilitaire zaken bij Stadsontwikkelingen: ‘Binnen de Dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting en Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam waren er veel verschillende aanspreekpunten. Voor vergunningen moest iemand bij het ene loket zijn en voor vragen over gemeentelijk vastgoed weer ergens anders. We willen toewerken naar een situatie waarbij de partijen waarmee we samenwerken – dat zijn bijvoorbeeld projectontwikkelaars, woningcorporaties en inwoners – in eerste instantie op één punt terecht kunnen met al hun vragen over grond en gebouw in Rotterdam’. 

Goede documentenstromen van belang bij een efficiënte dienstverlening
Een goede inrichting van de documentstromen zijn van groot belang als men wil werken naar een gestroomlijnde en efficiënte dienstverlening. Vooral bij een organisatie als Stadsontwikkeling Rotterdam, waar veel documenten in de omloop zijn. Om deze reden was het werken met twee afzonderlijke document management systemen niet meer wenselijk. Beide diensten werkten al jaren met Corsa om bestuurlijke stukken, post en facturen te verwerken. Zo vertelt Beek: ‘Corsa is gebruiksvriendelijk, biedt voldoende mogelijkheden en de dienstverlening van BCT is prima. Toen we de systemen van beide diensten wilden combineren sprak het voor zich dat we bij BCT zouden blijven’.

Download deze praktijkcase
In deze praktijkcase leest u hoe Stadsontwikkeling Rotterdam hun werkprocessen en documentstromen hebben geoptimaliseerd met het document management systeem van Corsa. Download geheel vrijblijvend deze praktijkcase en bekijk de toegevoegde waarde van het document management systeem van Corsa. 

 

Download artikel:
Stadsontwikkeling Rotterdam integreert en migreert Corsa

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 

Bedankt voor uw aanvraag! Open hieronder uw document. Wilt u ook op de hoogte blijven middels onze nieuwsbrief?

Openen en inschrijven


Wilt u het artikel direct openen?

Alleen het artikel openen
 

Graag ontvang ik per e-mail het volgende artikel;
Stadsontwikkeling Rotterdam integreert en migreert Corsa

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!