Sorry, ik heb net een Trojaans paard binnengelaten

9 handvatten voor een betere cybersecurity

Sorry, ik heb net een Trojaans paard binnengelaten

Cybercriminelen maken geen onderscheid in hun slachtoffers. Industrie, gezondheidszorg of overheidsinstellingen: er zijn slachtoffers te vinden in alle branches. Kijk maar naar het WannaCry-virus. Die hield mooi huis in de Britse National Health Service en zette de productie bij Renault stop. Nog recenter kwam aan het licht dat Russische hackers tijdens een hackpoging bij de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens op heterdaad werden betrapt door de militaire inlichtingendienst MIVD. Cybersecurity is en blijft dus een heet hangijzer voor alle organisaties en overheidsinstellingen.

Technologie helpt, maar is niet alles

Nadat zo’n wereldwijde aanval uitgebreid in de media komt, gaan organisaties toch vaak nadenken over hoe de zaken geregeld zijn. De verleiding is dan groot om onmiddellijk te investeren in technologie en nieuwe tools om jezelf te beschermen. Technologie is zeker een groot onderdeel van je cyberstrategie, maar verlies de menselijke kant niet uit het oog. Al investeer je nog zoveel in technologie, als medewerkers zich niet bewust zijn voor gevaren, loop je alsnog het risico dat je de digitale deuren laat openstaan. Daarom gaat deze whitepaper dieper in op de menselijke kant van cybersecurity. Met 9 praktische stappen zet jij processen en personeel op scherp.

Stap 1: Budget vrijmaken

Heb je geen budget en specialist in huis? Dan zal jouw cybersecurity niet plotsklaps zomaar verbeteren. Onderzoek van Gartner toont aan dat 35% van de organisaties geen cybersecurity-expert in dienst heeft. Zet cybersecurity dus op de agenda, reserveer budget en stel een specialist aan.

Stap 2: Houd personeel scherp

We maken allemaal fouten, we zijn nu eenmaal mensen! E-mailbijlages van onbekende afzenders zomaar openen, phishingmails niet herkennen, het gebeurt wel vaker. Het gevaar schuilt in een klein hoekje, bewustwording is dus cruciaal. Organiseer workshops en trainingen over cybersecurity en zet je intranet in om bewustwording te blijven garanderen.

Benieuwd welke andere tips jou helpen om cybersecurity een boost te geven in jouw overheidsinstelling? Download dan snel de whitepaper 9  gouden tips voor een betere cybersecurity en doe er je voordeel mee!

 

Download artikel:
Sorry, ik heb net een Trojaans paard binnengelaten

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 

Bedankt voor uw aanvraag! Open hieronder uw document. Wilt u ook op de hoogte blijven middels onze nieuwsbrief?

Openen en inschrijven


Wilt u het artikel direct openen?

Alleen het artikel openen
 

Graag ontvang ik per e-mail het volgende artikel;
Sorry, ik heb net een Trojaans paard binnengelaten

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!