Remote sensing: wat, waarom en hoe

Remote sensing helpt bij ruimtelijke vraagstukken

Remote sensing: wat, waarom en hoe

Digitale transformatie is hét codewoord voor succes in de toekomst. Waar je ook kijkt zijn bedrijven en overheden druk met procesoptimalisatie, organisatorische veranderingen en het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen. De drijfveer in dit proces is natuurlijk technologie. Deze whitepaper gaat dieper in op één van deze nieuwe technologieën: remote sensing. We vertellen je alvast kort wat remote sensing is en wat de mogelijkheden zijn.  

Remote sensing: op afstand informatie verzamelen

Remote sensing is een manier om informatie te verzamelen over objecten, ontwikkelingen en verschijnselen vanaf afstand. Hierbij wordt gebruik gemaakt van helikopters, satellieten of drones. Een heel bekende vorm van remote sensing zijn satellietbeelden; wie gebruikt niet af en toe Google Earth? De voordelen van remote sensing zijn onder andere nauwkeurige metingen, maar ook kostenbesparingen en efficiënter werken. Zo kunnen ijsbrekers sneller en beter doorgangen creëren in de Baltische zee om in de winter handelsschepen richting Finland te begeleiden.

Voeg machine learning toe

Dankzij de allernieuwste technologieën binnen remote sensing is er steeds meer informatie beschikbaar. Hoe vind je in deze bergen aan data het antwoord op je vraag? Door kunstmatige intelligentie erop los te laten. Ze helpen ons met het ordenen van informatie en het aan elkaar knopen van verschillende databronnen. Machine learning is uitermate geschikt om patronen te herkennen in bergen data en statistieken.

Praktische toepassingen en meer

Nieuwsgierig geworden naar de combinatie van machine learning en remote sensing? Wil je weten hoe dit duo al wordt ingezet door het European Space Agency om wietplanten te vinden in de Limburgse maisvelden? Download dan snel deze whitepaper.

 

Download artikel:
Remote sensing: wat, waarom en hoe

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 

Bedankt voor uw aanvraag! Open hieronder uw document. Wilt u ook op de hoogte blijven middels onze nieuwsbrief?

Openen en inschrijven


Wilt u het artikel direct openen?

Alleen het artikel openen
 

Graag ontvang ik per e-mail het volgende artikel;
Remote sensing: wat, waarom en hoe

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!