Overheidsdata in de cloud echt goed beveiligd

Nieuwe technologie vereist een andere mindset

Overheidsdata in de cloud echt goed beveiligd

Wat was het vroeger toch overzichtelijk. Alle medewerkers werkten in een afgeschermde IT-omgeving. Veilig van de boze buitenwereld dankzij een slotgracht, verstevigde muren die zo nu en dan werden gestut en een adequaat afweermechanisme als er onverhoopt een cybercrimineel aanklopte. Onze data staan nu in de cloud, collega’s werken soms wel met drie verschillende devices overal ter wereld op het moment dat zij dat willen. Dit vereist een totaal andere manier van cybersecurity.

Veiligheid in de cloud is echt anders

De traditionele kasteelbenadering van IT werkte vroeger goed. Als je dezelfde filosofie nu zou toepassen op de cloud, staan de poorten continu open. Dat is natuurlijk niet echt veilig. Deze tijd vraagt om secure-by-design. Hierbij maakt databeveiliging al een integraal onderdeel uit vanaf de ontwerpfase van de oplossing. Security is hierdoor niet meer iets wat later nog even wordt toegevoegd.

Eindelijk echt veilig inloggen in de cloud

Eén van de belangrijke zaken die wordt aangepakt, is het wachtwoordbeleid. Het is geen geheim meer dat het gebruik van alleen een wachtwoord en inlognaam niet meer veilig is. Welke mogelijkheden hebben organisaties om veilig toegang te verschaffen zonder dat ze daarvoor allerlei ingewikkelde procedures hoeven uit te voeren? De whitepaper beschrijft op toegankelijke wijze hoe je soepel én veilig inlogt. Daar blijft het niet bij, want deze hands-on gids behandelt onder andere ook:

  • On-demand beheerdertoegang
  • On-demand infrastructuurtoegang
  • Continue e-mail scanning
  • Actie op basis van dataclassificatie
  • Bescherming van de identiteit van gebruikers
  • Isoleren van hacks

Altijd online, altijd beschermd

Vaak doen cybercriminelen zich voor als gewone medewerkers, maar vallen door de mand door hun gedrag. Hoe monitor je op afwijkend gedrag? Bijvoorbeeld een collega-ambtenaar die vanuit Beijing ineens grote hoeveelheden persoonsgegevens kopieert. Dit vraagt om 24-uurs security. Dit is een vereiste voor elke overheidsorganisatie. Wil je weten hoe nieuwe technologie je ouderwets veilig laat werken? Download dan de whitepaper.

 

Download artikel:
Overheidsdata in de cloud echt goed beveiligd

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 

Bedankt voor uw aanvraag! Open hieronder uw document. Wilt u ook op de hoogte blijven middels onze nieuwsbrief?

Openen en inschrijven


Wilt u het artikel direct openen?

Alleen het artikel openen
 

Graag ontvang ik per e-mail het volgende artikel;
Overheidsdata in de cloud echt goed beveiligd

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!