Op weg naar vervangingsbesluit

Volledig digitaal werken dankzij vervangingsbesluit

Op weg naar vervangingsbesluit

Op 1 januari 2014 is er goed nieuws: een goedgekeurd vervangingsbesluit voor te bewaren en te vernietigen (papieren) documenten. Na twee jaar voorbereiding doet Waterschap Rijn & IJssel (WRIJ) de belangrijke stap naar volledig digitaal werken. De aanleiding voor de stap naar het vervangingsbesluit was voornamelijk door de spanning tussen de aanwezigheid van zowel papier als digitaal. Nu is de stap gemaakt om definitief te breken met het papier en gaat de WRIJ alleen nog maar digitaal werken.

Het WRIJ is verantwoordelijk voor het waterbeheer in Oost-Gelderland, het zuiden van Overijssel en het zuidoosten van de Veluwe. Naast een aantal algemene taken voert de WRIJ het waterbeheer uit volgends een vastgesteld waterbeheerplan en een watervisie. Informatie en procesbeheer is hierbij erg belangrijk. Sinds kort maken ze gebruik van SharePoint als zaaksysteem voor het intranet en documentmanagement (inclusief records management). De WRIJ heeft gekozen voor SharePoint omdat SharePoint de mogelijkheid heeft voor samenwerken. 

“Digitaal werken houdt veel meer in dan alleen alle informatie digitaliseren”

De volgende stap
De volgende stap voor het WRIJ is het implementeren van een zoekmachine. De zoekmachine kan gebruikt worden om binnen alle digitale informatie de meest relevante informatie eruit te filteren. Zowel binnen openbare als interne bronnen. Alle informatie toegankelijk voor alle medewerkers met behulp van één zoeksysteem.

Download de praktijkcase
Wilt u meer te weten komen over de weg die het WRIJ moest afleggen naar volledig digitaal werken dankzij het vervangingsbesluit? Lees meer over de keuzes en beslissingen in de volledige praktijkcase.

 

Download artikel:
Op weg naar vervangingsbesluit

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 

Bedankt voor uw aanvraag! Open hieronder uw document. Wilt u ook op de hoogte blijven middels onze nieuwsbrief?

Openen en inschrijven


Wilt u het artikel direct openen?

Alleen het artikel openen
 

Graag ontvang ik per e-mail het volgende artikel;
Op weg naar vervangingsbesluit

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!