Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied krijgt gaandeweg gestalte in 2013

Informatiebeheer eenvoudig met een geïntegreerd en afgestemd informatieplatform

Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied krijgt gaandeweg gestalte in 2013

Begin dit jaar is de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) van start gegaan. Deze nieuwe omgevingsdienst heeft de taak erop toe te zien dat kwaliteit en veiligheid van de regio’s Noordzeekanaalgebied en Schiphol worden gehandhaafd. Zo wordt het vooral simpeler om wetten en regels te handhaven en toe te passen. Dit resulteert uiteindelijk weer in verbeterde kwaliteit van leven en veiligheid van de leefomgeving.

“Op dit moment zijn we heel druk met het neerzetten van de organisatie van OD NZKG op het gebied van huisvesting, personeel, facilitaire diensten en ICT. Dat moet gebeuren, terwijl de werkzaamheden bij de oorspronkelijke gemeentelijke afdelingen (bouwen, milieu en veiligheid) gewoon doorgaan. Bovendien zal deze Omgevingsdienst toezien op de kwaliteit en veiligheid van risicovolle bedrijven die vallen onder het Besluit Risico’s Zware Ongevallen (BRZO).” Aldus Nico Muller – directeur Bedrijfsvoering bij OD NZKG.

Volledig geïntegreerd en afgestemd informatieplatform

Wanneer de OD NZKG aan het einde van dit jaar operationeel wordt in haar eigen huisvesting worden de vier methoden en systemen van vier initiële partners overgenomen. In 2014 zullen de processen en systemen op elkaar worden afgestemd. Zo ontstaat uiteindelijk één informatieplatform, inclusief volledig geïntegreerde en afgestemde processen vanuit de ‘best of breed’ van de bestaande systemen en processen.

Uiteindelijk werd Doxis gevraagd de huidige processen en (digitale) informatievoorziening in kaart te brengen. Zo wordt er een inventarisatie gemaakt van de digitale status en de manier van werken van de toekomstige dienst.

Download de whitepaper

Voordat er verder gebouwd wordt moet eerst een goede fundering worden neergezet. Samen met Doxis wordt er gewerkt aan goede informatiebeheer. Wilt u meer weten over het Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied project? Download dan geheel vrijblijvend deze whitepaper. 

 

Download artikel:
Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied krijgt gaandeweg gestalte in 2013

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 

Bedankt voor uw aanvraag! Open hieronder uw document. Wilt u ook op de hoogte blijven middels onze nieuwsbrief?

Openen en inschrijven


Wilt u het artikel direct openen?

Alleen het artikel openen
 

Graag ontvang ik per e-mail het volgende artikel;
Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied krijgt gaandeweg gestalte in 2013

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!