LEAN als middel om het doel te bereiken

Gemeente Katwijk streeft naar #1 positie in gemeentelijke dienstverlening

LEAN als middel om het doel te bereiken

De gemeente Katwijk heeft gekozen om te werken volgens de LEAN-filosofie. Hoe is dit proces verlopen? Ongeveer drie jaar geleden heeft de gemeente Katwijk de keuze gemaakt om het helemaal anders aan te pakken. De keuze is gevallen op LEAN en dit gekoppeld met zaakgericht werken. Momenteel zitten ze nog midden in het implementatieproces.

Jan Willen Spaargaren (concernadviseur Informatiemanagement) en Andrea Guijt (projectmanager Zaakgericht Werken) zitten hier middenin. Ze streven er naar om de beste gemeente te zijn op het gebied van gemeentelijke dienstverlening.

Werken volgens het LEAN-principe is geen kunstje. Het is een filosofie waar een organisatie volledig achter moet staan om het te laten slagen. Geen tijd voor compromissen, maar volledig commitment, anders werkt het niet. Zaakgericht Werken is net zoals LEAN-principes geen doel, maar een middel om het doel te bereiken. Het doel van de gemeente is om de beste te worden en dat moet dit doel behaald worden.

Download de klantcase
Lees in deze klantcase meer over de aanpak van de gemeente Katwijk op het gebied van digitaal zaakgericht werken en de implementatie van de LEAN-filosofie.

 

Download artikel:
LEAN als middel om het doel te bereiken

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 

Bedankt voor uw aanvraag! Open hieronder uw document. Wilt u ook op de hoogte blijven middels onze nieuwsbrief?

Openen en inschrijven


Wilt u het artikel direct openen?

Alleen het artikel openen
 

Graag ontvang ik per e-mail het volgende artikel;
LEAN als middel om het doel te bereiken

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!