Kwaliteit informatiehuishouding cruciaal voor slagen decentralisaties

Het beheren van informatie voor decentralisatie

Kwaliteit informatiehuishouding cruciaal voor slagen decentralisaties

De burgers worden steeds ongeruster over de ontwikkelingen binnen de overheid zoals: de decentralisaties, de participatiewet en andere belangrijke ontwikkelingen. Dagbladen schrijven steeds weer over de achterblijvende voorgang, de onduidelijke afspraken en naderende deadlines. Een ander gevoelig onderwerp is het verschuiven van de jeugdzorg naar gemeentelijke organisatie. Dit zorgt voor onnodige commotie. Deze commotie komt vooral doordat met de verschuiving van de taak, ook de uiterst gevoelige informatie mee moet worden verschoven. Wie is straks beheerder van deze informatie? Hoe kan dat beheer goed geregeld worden?

Veel gemeenten zien de deadline naderen, terwijl er nog maar weinig duidelijk is. De verschuiving van allerlei activiteiten van de gemeenten naar de Regionale Uitvoeringsdiensten (RUD’s) is nog maar net op gang, of de volgende golf aan veranderingen is al ingezet. Terwijl bij veel gemeenten de informatiehuishouding nog lang niet op orde is. Daarnaast zijn er veel organisaties bij betrokken: de gemeente, de cliënten, de indicatie-instellingen, zorgkantoren. Wie neemt welke beslissingen?

Kwaliteit en continuïteit
Kwaliteit en continuïteit van de zorg zijn van het grootste belang voor cliënten. Dit kan alleen worden gegarandeerd als duidelijkheid wordt gegeven over wie voor welke informatie verantwoordelijk is, waar en hoe die wordt beheerd en met wie die informatie waar nodig mag worden gedeeld.

Download de whitepaper
Wilt u meer weten over de vragen die spelen op het gebied van de informatiehuishouding die nodig zijn voor het slagen van decentralisaties? Deze whitepaper gaat verder in op:

  • Informatiemanagement
  • Kwaliteit en continuïteit
  • De omslag

Download vrijblijvend de volledige versie van de whitepaper om meer te weten te komen over de bovenstaande onderwerpen.

 

Download artikel:
Kwaliteit informatiehuishouding cruciaal voor slagen decentralisaties

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 

Bedankt voor uw aanvraag! Open hieronder uw document. Wilt u ook op de hoogte blijven middels onze nieuwsbrief?

Openen en inschrijven


Wilt u het artikel direct openen?

Alleen het artikel openen
 

Graag ontvang ik per e-mail het volgende artikel;
Kwaliteit informatiehuishouding cruciaal voor slagen decentralisaties

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!