Kon zaakgericht werken de verwachtingen waarmaken?

Tijd voor een evaluatie

Kon zaakgericht werken de verwachtingen waarmaken?

Julia Meijvogel en Stefanie Korenberg van Doxis zijn dagelijks betrokken bij het begeleiden van organisaties naar zaakgericht werken. Zij hebben dan ook goed zicht op waar het precies mis gaat met het omarmen van deze manier van werken. Ontdek in dit artikel waar de struikelblokken zitten, hoe je hiermee omgaat en wat je kan doen om definitief afscheid te nemen van taakgericht werken.

Nieuw systeem en klaar… toch?

Dat zaakgericht werken nog niet de hoge verwachtingen heeft ingelost ligt vooral aan het onderschatten van de impact van deze overgang. Te vaak wordt gedacht dat het installeren van nieuwe software op magische wijze mensen opeens anders doet werken. IT is echter geen oplossing, maar een middel om tot zaakgericht werken te komen. En dat zijn veel organisaties uit het oog verloren.   

Wij zijn vastgeroest

Maar al te vaak blijft het voor organisaties lastig om het verschil te zien tussen digitaal denken en digitaal doen. Bij digitaal doen voer je alle processen weliswaar digitaal uit, maar eigenlijk volgens een volledig analoog denkpatroon. Je werkt dan wel niet meer met papier, maar je processen zijn identiek gebleven. De stap naar echt digitaal denken die is voor veel organisaties een stuk moeilijker.

Zaakgericht werken: zijn we er bijna?

Benieuwd hoe de experts de toekomst van zaakgericht werken zien? Wat moet er nog gebeuren voor we zover zijn? Download dit artikel uit het Doxis Magazine en laat je bijpraten.

 

Download artikel:
Kon zaakgericht werken de verwachtingen waarmaken?

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 

Bedankt voor uw aanvraag! Open hieronder uw document. Wilt u ook op de hoogte blijven middels onze nieuwsbrief?

Openen en inschrijven


Wilt u het artikel direct openen?

Alleen het artikel openen
 

Graag ontvang ik per e-mail het volgende artikel;
Kon zaakgericht werken de verwachtingen waarmaken?

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!