Informatiemanagement bij gemeenten naar een hoger niveau

E-book: De zwerm – een verhaal over de virtuele samenleving

Informatiemanagement bij gemeenten naar een hoger niveau

Nieuwe technologische ontwikkelingen maakt het verspreiden van informatie makkelijker, maar de mogelijkheden van manipulatie nemen ook toe. Dit maakt het voor gemeenten en partijen die samenwerken met gemeenten, noodzakelijk om goed na te denken over de aanpak van deze situatie. Wat is de nieuwe visie op informatiemanagement bij gemeenten?

Visie op digitalisering van werk

Dit e-book geeft verschillende visies op de digitalisering van het werk, de mens en de samenleving. Zowel de theorie als de praktijk komt hierin naar voren aan de hand van interviews. Het e-book is tot stand gekomen vanuit de resultaten van een aantal workshops over digitalisering. Het document bestaat uit drie verschillende delen die in één geheel, maar ook losstaand gelezen kunnen worden.

Deel 1: de horizon – gesprekken met filosofen

Deze interviews zijn met organisatieadviseur Erik Veldhoen en filosofen Jos de Mul en René ten Bos. De interviews gaan in op de virtualisering van werk en de samenleving. Hoe gaat informatietechnologie de mens veranderen? Informatiesystemen worden steeds slimmer, maar ook overzichtelijker. Verder gaat dit hoofdstuk in op de grenzen aan transparantie en maakbaarheid van organisaties.

Deel 2: De praktijk – reflectie op de visie van informatiemanagement bij gemeenten

Twaalf medewerkers reflecteren op hun veranderede werkveld. Waar de mogelijkheden voor innovatie liggen, wat de rol van de informatie-intermediair is en spreken ze hun zorg over duurzaamheid van informatie uit.

Deel 3: De weg – belangrijke trends in het werkveld

In dit hoofdstuk worden drie maatschappelijk trends besproken die de komende jaren ‘gamechangers’ zullen zijn in het werkveld. Hierbij gaat het om de volgende drie trends:

  1. Atomisering
  2. Uniformering
  3. Onzekerheid

Lees in dit e-book over de verlichtingen, maar ook de misleidingen van informatiemanagement. Download het document gratis.

 

Download artikel:
Informatiemanagement bij gemeenten naar een hoger niveau

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 

Bedankt voor uw aanvraag! Open hieronder uw document. Wilt u ook op de hoogte blijven middels onze nieuwsbrief?

Openen en inschrijven


Wilt u het artikel direct openen?

Alleen het artikel openen
 

Graag ontvang ik per e-mail het volgende artikel;
Informatiemanagement bij gemeenten naar een hoger niveau

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!