Hoe overwin je de databerg binnen je gemeente?

Krijg grip op jouw virtuele toekomst

Hoe overwin je de databerg binnen je gemeente?

Ga maar even na hoe groot het data-spoor is wat je online achterlaat. Online shoppen, Facebook en vakantiefoto’s in de cloud bewaren; onze online aanwezigheid veroorzaakt berg aan data. Ook op de werkvloer zorgt de verregaande digitalisering dankzij toepassingen zoals Internet of Things voor meer data. Dit heeft natuurlijk invloed op de manier waarop we informatiemanagement inrichten en hoe we werken. De eerste twee whitepapers in deze reeks beschrijven de overgang van analoog naar hybride werken en de fase tussen hybride en digitaal werken. Inmiddels zijn we aangekomen in de transitie van digitaal naar virtueel werken. Hoe nu verder?

De databerg bedwingen

De digitale fase kenmerkt zich door de exponentiële groei van de hoeveelheid data. Met traditionele databases is het niet langer mogelijk om data te beheren en te verwerken. Hoe gaan we om met deze steeds groter wordende berg data? Wat zijn de gevolgen voor onze privacy? Dit zijn enkele vragen die digitaal werken oproept en waar deze whitepaper dieper op ingaat aan de hand van voorbeelden uit de actualiteit. Denk hierbij aan de filosofie van WikiLeaks-oprichter Julien Assange over totale transparantie en de gevolgen hiervan.

Opvolger van New Public Management

Sinds het vorige decennium is New Public Governance de norm voor overheidsinstanties. Deze beheersfilosofie heeft als doel de publieke sector te moderniseren en wil daarbij de tekortkomingen corrigeren van het te marktgerichte New Public Management. Deze whitepaper vertelt je meer over New Public Governance en laat zien hoe informatiemanagement is ingericht en hoe we omgaan met IT.

Op naar de toekomst

Wat zijn de uitdagingen van digitaal werken? Hoe bereiden we ons uiteindelijk voor op de toekomst, het virtueel werken? Neem even de tijd, met een kop koffie of thee erbij, en download deze interessante whitepaper van Doxis over de visie op digitaal werken.  Filosofeer mee over de toekomst van onze maatschappij en de manier waarop we werk inrichten.

 

Download artikel:
Hoe overwin je de databerg binnen je gemeente?

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 

Bedankt voor uw aanvraag! Open hieronder uw document. Wilt u ook op de hoogte blijven middels onze nieuwsbrief?

Openen en inschrijven


Wilt u het artikel direct openen?

Alleen het artikel openen
 

Graag ontvang ik per e-mail het volgende artikel;
Hoe overwin je de databerg binnen je gemeente?

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!