Hoe kies je de juiste cloud hosting provider?

Deze handige checklist helpt je op weg

Hoe kies je de juiste cloud hosting provider?

Onderzoeksbureau Gartner verwachtte in de aanloop naar 2020 dat de markt voor publieke clouddiensten in 2020 zou groeien met 6,3% naar 258 miljard Amerikaanse dollar. De Covid-19 pandemie heeft geholpen deze verwachtingen waar te maken. Een migratie naar de cloud is daardoor nog steeds alomtegenwoordig. De cloud is inmiddels mainstream en aanbieders van cloud hosting schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar zie jij door de bomen het bos nog? 

Kies de juiste cloud hosting provider 

De stijgende populariteit van cloud hosting is niet vreemd. Bedrijven zijn niet langer afhankelijk van (dure) hardware, het is mogelijk om in te spelen op pieken en dalen in de benodigde capaciteit en je bespaart op duur serverbeheer. Daarnaast heeft de huidige coronacrisis ervoor gezorgd dat instanties versneld een online werkomgeving moesten bewerkstelligen. De public cloudaanbieders hebben hier goed gebruik van gemaakt. Maar als er zoveel verschillende aanbieders zijn, hoe weet je dan welke echt past bij jouw wensen en eisen? Hoe kies je de juiste provider voor jouw organisatie? 

11 belangrijke vragen om jou te helpen bij jouw keuze 

Er zijn heel wat aanbieders van cloud hosting. Helaas is het niet altijd even duidelijk waarin zij zich van elkaar onderscheiden. Met behulp van deze handige checklist kies jij de aanbieder die het beste past bij jouw wensen en eisen. Vervolgens moet je jezelf een aantal essentiële vragen stellen. In dit hands-on stappenplan lees je 11 praktische vragen die jou meer inzicht geven in de aangeboden diensten en services. Denk hierbij aan het volgende: 

  • Heeft de aanbieder de volledige infrastructuur in eigen beheer? 
  • Welke certificeringen zijn voor jou essentieel? 
  • Zijn de kleine lettertjes bekend? 

Deze checklist laat zien dat een stap naar de cloud helemaal niet zo spannend hoeft te zijn. Blijf kritisch en stel vragen die voor jouw organisatie belangrijk zijn. Download hier de checklist om de beste cloud hosting provider te kiezen die aansluit bij jouw wensen en eisen. 

 

Download artikel:
Hoe kies je de juiste cloud hosting provider?

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 

Bedankt voor uw aanvraag! Open hieronder uw document. Wilt u ook op de hoogte blijven middels onze nieuwsbrief?

Openen en inschrijven


Wilt u het artikel direct openen?

Alleen het artikel openen
 

Graag ontvang ik per e-mail het volgende artikel;
Hoe kies je de juiste cloud hosting provider?

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!