Het Nieuwe Werken voorbij bij gemeente ’s Hertogenbosch

Vertrouwen zorgt voor productiviteit bij gemeente Den Bosch

Het Nieuwe Werken voorbij bij gemeente ’s Hertogenbosch

Robert Alexander van de gemeente Den BoschDe filosofie achter het programma 'Ruimte voor Werk' is eenvoudig. Bied mensen de ruimte en ze kunnen beter presteren. Wie vertrouwen krijgt, neemt vanzelf meer verantwoordelijkheid. Dus geef medewerkers vrijheid en vertrouwen en zij geven daar extra productiviteit voor terug. Raymond Alexander, hoofd ICT en programmamanager van het project 'Ruimte voor werk', legt in dit artikel uit hoe dit werkt in 's-Hertogenbosch.

Meer dan 1300 medewerkers heeft flexplek

Alexander: "Vanaf 2003 werken we al zonder vaste werkplekken. De grootste groep van onze medewerkers (± 1300 van de 1900) werkt in het stadskantoor. Een modern, transparant gebouw, waar iedereen een flexplek heeft. Door de intensieve bezetting en het constante gebruik vindt sneller slijtage plaats. Dat hadden we voorzien. Na tien jaar is het meubilair afgeschreven en was de tijd gekomen voor groot onderhoud. Dat vormde de aanleiding om weer een nieuwe slag te maken." Zodoende werd het project 'Ruimte voor Werk' geïnitieerd.

Iedereen het recht om thuis te werken

De gemeente voert het nieuwe plan stapsgewijs in. Iedereen heeft het recht om thuis te werken, mits de werkzaamheden dit toelaten en maximaal voor 50% van de tijd. Het vergt tijd en vertrouwen voordat iedereen dit helemaal accepteert.

Download de volledige praktijkcase

Download de volledige praktijkcase om meer te lezen over het project 'Ruimte voor werk' en wat de gemeente doet om de acceptatie van het plan te bevorderen.

 

Download artikel:
Het Nieuwe Werken voorbij bij gemeente ’s Hertogenbosch

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 

Bedankt voor uw aanvraag! Open hieronder uw document. Wilt u ook op de hoogte blijven middels onze nieuwsbrief?

Openen en inschrijven


Wilt u het artikel direct openen?

Alleen het artikel openen
 

Graag ontvang ik per e-mail het volgende artikel;
Het Nieuwe Werken voorbij bij gemeente ’s Hertogenbosch

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!