Herken de zwakke plekken in jouw Office 365 databeveiliging

6 redenen om te kiezen voor een betere databeveiliging in Office 365

Herken de zwakke plekken in jouw Office 365 databeveiliging

Veel overheidsinstanties en gemeenten denken bij beveiliging en security in eerste instantie aan het grotere geheel. Ze gaan aan de slag met een basisbeveiliging met antivirussoftware en firewalls. Ze wanen zich hierdoor veilig en zijn zich van geen kwaad bewust. Maar gemeenten die werken met Office 365, en dat zijn er heel wat, doen er goed aan om verder te kijken dan deze basisbescherming bij het veiligstellen van hun Office 365 data. Waar zitten de kwetsbaarheden in de beveiliging van Office 365 data en wat zijn de gevaren van onvoldoende beveiliging? In deze whitepaper lees je 6 bekende zwakke plekken van Office 365 op het gebied van databeveiliging en gegevensbescherming en leer je hoe je deze kwetsbaarheden aanpakt.

Ervaringen van IT-managers met databeveiliging in Office 365

Hoewel de meeste gemeenten en instanties dus echt wel werk maken van hun basisbeveiliging, zijn de Office 365 beveiligingsissues vaak onbekend. Voor veel Office 365 specialisten is dat een doorn in het oog. Osterman Research vroeg IT-managers naar hun ervaringen met Office 365. Al snel bleek dat er zes kwetsbaarheden en zwakke plekken zijn die veel managers hoofdpijn bezorgen. Welke dat zijn lees je in detail na in deze whitepaper; wij zetten alvast drie veelgehoorde problemen op een rij:

  • 80 % benoemt het monitoren en blokkeren van gecompromitteerde accounts
  • 71 % ziet audit, beheer en controle van geprivilegieerde toegang tot Office 365 als een zwakke plek
  • 57 % beschrijft de mogelijkheid om het beveiligingsbeleid voor alle communicatiekanalen, binnen Office 365 én op andere platforms centraal te beheren

Tijd om de gaten te dichten in jouw Office 365 databeveiliging

Heb jij voldoende nagedacht over extra beveiliging van jouw Office 365 data? Of vertrouw jij net zoals zoveel organisaties op jouw basisbeveiliging? Lees hier de 6 kwetsbaarheden van databeveiliging in Office 365 en bekijk of ook jouw organisatie gevoelig is voor deze potentiële datarampen.

 

Download artikel:
Herken de zwakke plekken in jouw Office 365 databeveiliging

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 

Bedankt voor uw aanvraag! Open hieronder uw document. Wilt u ook op de hoogte blijven middels onze nieuwsbrief?

Openen en inschrijven


Wilt u het artikel direct openen?

Alleen het artikel openen
 

Graag ontvang ik per e-mail het volgende artikel;
Herken de zwakke plekken in jouw Office 365 databeveiliging

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!