Gemeente Opglabbeek optimaliseert documentenstroom met Corsa

De implementatie van Corsa bij de gemeente Opglabbeek

Gemeente Opglabbeek optimaliseert documentenstroom met Corsa

De gemeente Opglabbeek – een snelgroeiende gemeente met ongeveer 10 duizend inwoners – had in 2011 een verouderd systeem en dit zorgde voor de nodige problemen. Zo raakte post verloren, waren documenten onvindbaar en werden burgers niet geholpen omdat er binnen de gemeente geen sprake was van kennisdeling. Hierdoor moesten burgers wachten wanneer de bevoegde persoon ziek of op vakantie was.

Uiteindelijk werd besloten hier wat aan te doen: Ze wilden één nieuw systeem waarmee de poststroom kon worden geregistreerd, workflows in gang gezet konden worden, documenten en dossiers konden worden opgevolgd en de gemeenteraadsagenda kon worden beheerd. Uiteindelijk was de keuze snel gemaakt omdat Corsa van BCT verreweg de beste keuze bleek.

“Corsa is net een blokkendoos. BCT reikt je de stukken aan, maar hoe je ze in elkaar puzzelt, dat bepaal je helemaal zelf. Die bewegingsvrijheid sprak ons erg aan.” – Michiel Tijskens, communicatieverantwoordelijke gemeente Opglabbeek

In een korte periode werd al begonnen met de installatie van Corsa. Er werd – gezien de omvang van het project – gekozen om in drie delen uit te rollen:

  • Inkomende postverwerking
  • Uitgaande postverwerking en agendabeheer
  • Borging van specifieke workflows per afdeling

De gemeente Opglabbeek heeft veel tijd gestoken in het trainen van haar medewerkers om hen duidelijk te maken van de potentie van Corsa. Uiteindelijk is de tijdwinst het grootste voordeel van de nieuwe werkwijze. Daarnaast is de kans op fouten bij de verwerking van post aanzienlijk geslonken. Ook opmerkelijk is dat zelfs een blinde medewerker werkt met Corsa. BCT werkt hiervoor op eigen initiatief samen met een ontwikkelaar van braillesoftware.

Download de whitepaper
Wilt u meer weten over de implementatie van Corsa van BCT bij de gemeente Opglabbeek? Download dan geheel vrijblijvend de whitepaper ‘Gemeente Opglabbeek optimaliseert documentenstroom met Corsa’.

 

Download artikel:
Gemeente Opglabbeek optimaliseert documentenstroom met Corsa

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 

Bedankt voor uw aanvraag! Open hieronder uw document. Wilt u ook op de hoogte blijven middels onze nieuwsbrief?

Openen en inschrijven


Wilt u het artikel direct openen?

Alleen het artikel openen
 

Graag ontvang ik per e-mail het volgende artikel;
Gemeente Opglabbeek optimaliseert documentenstroom met Corsa

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!