Expeditie Zwerm: De weg van analoog naar virtueel werken

Op weg naar virtueel werken

Expeditie Zwerm: De weg van analoog naar virtueel werken

We leven in een samenleving die in een razend tempo digitaliseert. 20 jaar geleden verkondigden sommige mensen nog stellig dat ze absoluut geen mobiel nodig hadden, nu zijn we omringd door apparaten die verbonden zijn met het internet. We gebruiken deze technologie privé maar ook onze werkplek is de afgelopen decennia ingrijpend veranderd. In het e-boek Expeditie Zwerm. De weg van analoog naar virtueel werken onderzoekt Doxis hoe een organisatie grip kan houden op deze veranderingen. Het boek daagt je uit om na te denken over de toekomst en te experimenteren.

Eerst was er ‘De Zwerm’

Dit boek is het vervolg op De Zwerm. Een verhaal over de virtuele samenleving waarin Doxis de drie trends beschrijft die onze samenleving in toenemende mate kenmerkt. Dit zijn de drie trends uit het vorige boek:

  • Atomisering: de traditionele hiërarchische organisatie verdwijnt en we evolueren naar samenwerkingsverbanden van vakmensen.
  • Uniformering: wanneer vakmensen samenwerken aan één virtueel werkproces, wordt de gemiddelde waarde leidend. Ook producten en service worden uniform, voornamelijk onder druk van wet- en regelgeving die efficiëntie en transparantie eist.
  • Onzekerheid: het effect van ons handelen wordt steeds lastiger te overzien. Het is dus belangrijk dat professionals zo effectief mogelijk zijn zonder hun kerntaken en -waarden uit het oog te verliezen.

Tijd om op expeditie te gaan

De vervolgstap is nu samen op verkenning gaan en onze reis richting de virtuele toekomst te starten. Expeditie Zwerm fungeert als een routekaart. Aan de hand van voorbeelden en verhalen beschrijft dit e-boek onze reis van analoog richting hybride, verder naar digitaal om uiteindelijk aan te komen bij virtueel werken. Vragen zoals “wanneer ontstaat noodzaak om te transformeren?“ en “hoe pak ik dat aan?” worden op basis van praktijkervaring beantwoord.

Elk hoofdstuk sluiten we af met handige infographics die in één oogopslag de kenmerken van die fase nog even samenvatten.

Nieuwsgierig geworden? Download dan hier het uitgebreide e-boek Expeditie Zwerm. De weg van analoog naar virtueel werken en start jouw ontdekkingsreis richting virtueel werken.

 

Download artikel:
Expeditie Zwerm: De weg van analoog naar virtueel werken

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 

Bedankt voor uw aanvraag! Open hieronder uw document. Wilt u ook op de hoogte blijven middels onze nieuwsbrief?

Openen en inschrijven


Wilt u het artikel direct openen?

Alleen het artikel openen
 

Graag ontvang ik per e-mail het volgende artikel;
Expeditie Zwerm: De weg van analoog naar virtueel werken

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!