Enterprise Application Integration: een handleiding

Zo integreer je het applicatielandschap

Enterprise Application Integration: een handleiding

Of het om een fusie of overname gaat of omdat een bedrijf moderniseert of de kosten wil verlagen, vroeg of laat moeten verschillende applicaties geïntegreerd worden. Omdat binnen organisaties enorm veel verschillende applicaties, databases en interfaces worden gebruikt, is een integratie vaak geen gemakkelijke opgave. Maar wel een die rendement oplevert. Maar hoe pak je Enterprise Application Integration aan? Dat lees je in de technology paper Enterprise Application Integration.

Breng in kaart wat je hebt en hoe het wordt gebruikt

Allereerst gaat het erom welke tools op welke manier en door wie worden gebruikt. Een geautomatiseerde integratie van de betrokken systemen en toepassingen is wenselijk. Hiervoor moeten mogelijke problemen worden geïdentificeerd en benoemd. Welke informatie wordt uitgewisseld, welke gegevensbronnen zijn beschikbaar om de informatie te bevragen en in op te slaan?

Hurwitz-model zorgt voor de juiste oplossing

De whitepaper behandelt uitvoerig het waarom en wat van het integratievraagstuk. Hierna wordt ingegaan op het Hurwitz-model, waarmee een eenduidige technische oplossing gevonden kan worden. Dit model combineert enkele oplossingen en probleemgebieden binnen de Enterprise Application Integration. Bovenal geeft het inzicht in technische oplossingen die beschikbaar zijn voor de verschillende problemen.

5 integratievormen

Omdat toepassingen en systemen vaak uit verschillende onderdelen bestaan of afhankelijk zijn van bijvoorbeeld de architectuur, technologie en leverancier, moet de juiste integratievorm worden gekozen. Deze moet aansluiten op de verschillende bestanddelen, toepassingen en systemen zodat de onderlinge communicatie eenduidig verloopt. De whitepaper gaat dieper in op de volgende integratievormen:

  • Gegevensintegratie
  • Componentenintegratie /webservice-integratie
  • Applicatie-integratie
  • Procesintegratie
  • Business-to-business-integratie

Succesvol applicaties integreren doe je zo

Op wat voor manier analyseer je Enterprise Application Integration? Welke stappen zet je om de vooraf gedefinieerde doelen te realiseren? Maak van uw integratieproject een succes en download de whitepaper Enterprise Application Integration.

 

Download artikel:
Enterprise Application Integration: een handleiding

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 

Bedankt voor uw aanvraag! Open hieronder uw document. Wilt u ook op de hoogte blijven middels onze nieuwsbrief?

Openen en inschrijven


Wilt u het artikel direct openen?

Alleen het artikel openen
 

Graag ontvang ik per e-mail het volgende artikel;
Enterprise Application Integration: een handleiding

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!