E-depot als gecontroleerde digitale bewaarplaats

Alle opties benutten voor verantwoord en duurzaam informatiebeheer

E-depot als gecontroleerde digitale bewaarplaats

Nadat de gemeente Putten haar informatiehuishouding goed had georganiseerd, was de volgende logische stap een duurzaam en verantwoord e-depot. Zo kunnen in het laatste stadium van documentbeheer documenten op een goede manier worden voor de langere termijn of permanent worden opgeslagen. Zo ben je tot aan het einde ‘in control’. “Je wilt altijd ‘in control’ zijn, tot het laatste toe.”, zo vindt Jan Willem Rip, archivaris en beleidsmedewerker bij de gemeente Putten.

Risicoanalyse

Uiteindelijk werd op basis van eerdere positieve ervaringen door de gemeente Putten gekozen voor het e-depot van Circle Software en Doxis waarbij Circle Software zorg droeg voor de technische realisatie en Doxis voor de inhoudelijke afstemming en invulling. Er is een risicoanalyse gedaan om de haalbaarheid en wenselijkheid van een e-depot als gecontroleerde digitale bewaarplaats met alle gewenste functionaliteiten in kaart te brengen.

“Voor de uitvoering van onze taken zijn we in hoge mate afhankelijk van de kwaliteit en betrouwbaarheid van de informatie waarover we beschikken.” - Jan Willem Rip

Wanneer informatie verloren gaat of niet goed bewaard wordt, kan de gemeente Putten (financiële) risico’s lopen en zelfs imagoschade oplopen. Daarnaast moet de gemeente ook voldoen aan wetgeving omtrent informatiemanagement. Hierdoor is het noodzakelijk zorg te dragen voor een transparante, goed georganiseerde en gecontroleerde digitale bewaarplaats.

Positieve ervaringen met het e-depot in Putten

Meer weten het traject van de keuze voor tot en met de implementatie naar Ceelo door de gemeente Putten? Download dan geheel vrijblijvend de whitepaper ‘Positieve ervaringen met e-depot in Putten - Alle opties benutten voor verantwoord, digitaal en duurzaam informatiebeheer’

 

Download artikel:
E-depot als gecontroleerde digitale bewaarplaats

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 

Bedankt voor uw aanvraag! Open hieronder uw document. Wilt u ook op de hoogte blijven middels onze nieuwsbrief?

Openen en inschrijven


Wilt u het artikel direct openen?

Alleen het artikel openen
 

Graag ontvang ik per e-mail het volgende artikel;
E-depot als gecontroleerde digitale bewaarplaats

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!