Documentcreatieservice en zaakgericht werken in Reimerswaal

Wat komt er kijken bij zaakgericht werken?

Documentcreatieservice en zaakgericht werken in Reimerswaal

Eén van de eerste gemeenten die zaakgericht werken en documentcreatie volgens de GEMMA standaard documentcreatieservice implementeren, is de gemeente Reimerswaal. In november 2015 ging de gemeente live met het eerste proces. In deze praktijkcase gaat Mathilde Polinder, projectleider zaakgericht werken, dieper in op haar ervaringen binnen dit project.

De overstap naar zaakgericht werken

Veel gemeenten kiezen ervoor om over te stappen naar zaakgericht werken. De zaak, dat wil zeggen een behandeling van een aanvraag voor subsidie van een inwoner, staat dan centraal. Bij zaakgericht werken draait het om standaardisatie van processen en bijbehorende informatie. Gemeente Reimerswaal heeft gekozen voor CZA (Civision Zaakafhandeling) en iWRITER. CZA is een zaaksysteem van PinkRoccade waarin zaakprocessen worden gemodelleerd. Lees in de praktijkcase meer over de reden waarom ze hiervoor hebben gekozen.

Wat is GEMMA standaard documentcreatieservices?

De GEMMA standaard documentcreatieservices is een berichtenstandaard voor de uitwisseling van gegevens ten behoeve van het documentcreatieproces. In dit geval geeft de verzoekende applicatie (CZA) de documentcreatieapplicatie (iWRITER) de opdracht om een document te maken en geeft die de juiste gegevens door. iWRITER creëert het document en geeft deze resultaten terug aan CZA.

Wat is het advies voor startende gemeenten?

Wat is de reden dat de gemeente Reimerswaal gekozen heeft om te koppelen via de standaard documentcreatieservice? Hoe bewerken ze documenten en wat is het advies aan andere gemeenten? In deze praktijkcase geeft Mathilde antwoord op deze vragen. Daarnaast geeft ze 3 tips voor gemeenten die willen starten.

 

Download artikel:
Documentcreatieservice en zaakgericht werken in Reimerswaal

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 

Bedankt voor uw aanvraag! Open hieronder uw document. Wilt u ook op de hoogte blijven middels onze nieuwsbrief?

Openen en inschrijven


Wilt u het artikel direct openen?

Alleen het artikel openen
 

Graag ontvang ik per e-mail het volgende artikel;
Documentcreatieservice en zaakgericht werken in Reimerswaal

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!