Documentcreatie volgens de standaard

Met iWRITER van maatwerkkoppeling naar standaard documentcreatie

Documentcreatie volgens de standaard

De huidige maatwerkkoppeling van de gemeente Heusden voldeed niet meer. Dit maakte dat de gemeente Heusden, als pilotgemeente, deelnam aan de ontwikkeling van de standaard documentcreatieservices. Henca Bertens, applicatiebeheerder van de gemeente Heusden, gaat in deze praktijkcase in op het verloop van dit traject.

Maatwerkkoppeling voor de gemeente Heusden
De gemeente maakte al enige jaren gebruik van MIT Office (de voorloper van iWRITER) om documenten te maken. Ook gebruikte zij een zaaksysteem van Roxit. Met de switch van MIT Office naar een CITRIX-omgeving met Office 2013, moest ook de maatwerkkoppeling aangepast worden.

Documentcreatiestandaard
In dezelfde periode wilde KING (Kwaliteits Instituut Nederlandse Gemeenten) een standaard ontwikkelen voor de koppeling tussen enerzijds zaaksystemen en documentmanagementsystemen en aan de andere kant documentcreatiesystemen, zoals iWRITER. Hiervoor was KING opzoek naar een pilotgemeente die hieraan mee wilde werken. Gemeente Heusden was bereid die rol op zich te nemen.

Download de praktijkcase
Lees in de praktijkcase meer over de maatwerkkoppeling van de pilotgemeente Heusden. De case gaat dieper in op de pilot, de oplevering en sluit af met een aantal adviezen van applicatiebeheerder Henca voor gemeenten die ook documentcreatie volgens de standaard willen gaan implementeren.

 

Download artikel:
Documentcreatie volgens de standaard

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 

Bedankt voor uw aanvraag! Open hieronder uw document. Wilt u ook op de hoogte blijven middels onze nieuwsbrief?

Openen en inschrijven


Wilt u het artikel direct openen?

Alleen het artikel openen
 

Graag ontvang ik per e-mail het volgende artikel;
Documentcreatie volgens de standaard

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!