Digitale transformatie: van analoog naar digitaal

Niets doen is simpelweg geen optie meer

Digitale transformatie: van analoog naar digitaal

Praktisch gezien is een digitale transformatie een overgang van analoog naar digitaal. Veel organisaties maken de vergelijking met digitalisering. Maar dit is geen goede vergelijking, een digitale transformatie gaat veel verder dan digitalisering. Het gaat over een compleet andere manier van denken en werken, omgaan met elkaar, informatie en middelen. Het gaat niet meer om een tijdperk van verandering maar een verandering van tijdperk. Verandering is per definitie lastig en soms ook pijnlijk. Wie heeft tenslotte geen moeite met verandering?

Niets doen is geen optie

Door druk van wet- en regelgeving komen organisaties voor grote uitdagingen te staan. Gemeenten moeten veranderen maar vaak is het nog onduidelijk wat er moet veranderen en hoe dit moet gebeuren. Daarnaast spelen er ook veel dingen tegelijk. Digitale transformatie draait om:

  • Wet- en regelgeving
  • Beleid
  • Strategie
  • Informatiemanagement
  • Verantwoording
  • Risico’s
  • Overzicht en inzicht

Ook beschikt niet elke gemeente over de vereiste kennis. Informatiemanagement is in ieder geval een cruciale factor om grip te krijgen op de bedrijfsvoering en ICT is daarbij een ondersteunende factor. De eerste stappen moeten snel gezet worden, zeker als je kijkt naar de toekomst. Niets doen is simpelweg geen optie meer.

De weg van de digitale transformatie

Digitale transformatie is geen makkelijke weg om af te leggen. Alles gaat snel en er komt veel op de gemeente af. Focus houden is hierbij een belangrijke factor. Stel de juiste vragen en werk naar de antwoorden toe. Op deze manier kom je het snelst dichtbij het uiteindelijke doel.

Ben jij net aan de digitale transformatie begonnen of zit je er middenin? Wellicht is dit document interessant voor jou als steun of geeft het je de motivatie om te starten met een digitale transformatie. Download het document middels het onderstaande formulier.

Dit artikel is een onderdeel van het Enterprise Information Management Magazine. Wil je het volledige magazine downloaden? Klik dan hier voor meer informatie.

 

Download artikel:
Digitale transformatie: van analoog naar digitaal

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 

Bedankt voor uw aanvraag! Open hieronder uw document. Wilt u ook op de hoogte blijven middels onze nieuwsbrief?

Openen en inschrijven


Wilt u het artikel direct openen?

Alleen het artikel openen
 

Graag ontvang ik per e-mail het volgende artikel;
Digitale transformatie: van analoog naar digitaal

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!