Digitale communicatiemiddelen binnen de overheid

8 tips voor betere communicatie bij gemeenten

Digitale communicatiemiddelen binnen de overheid

Binnen een gemeente gaat veel tijd verloren aan slechte communicatie. De communicatie is vaak inefficiënt, traag en draagt niet bij aan het halen van een planning. Om deze communicatie te verbeteren, zijn goede samenwerking en de juiste (digitale) communicatiemiddelen een belangrijk startpunt. Dit verbetert uiteindelijk niet alleen de tevredenheid van medewerkers, maar ook van de burgers. Deze whitepaper zet 8 manieren voor een betere samenwerking voor je op een rijtje.

Betere samenwerking binnen een gemeente

Lees hier hoe je stap voor stap een succesvolle projectorganisatie inricht. We nemen je hier alvast mee in de eerste 3 stappen:

1.     Speel in op de behoeften van medewerkers met digitale communicatiemiddelen

Effectief communiceren begint bij jezelf en natuurlijk het gebruik van het juiste (momenteel vooral) digitale kanaal. Digitaal communiceren heeft zo zijn voordelen. Denk bijvoorbeeld aan: snelheid en bereikbaarheid. Bedenk wel dat niet ieder digitaal kanaal professioneel genoeg is om in te zetten. WhatsApp is bijvoorbeeld een snelle manier van communiceren, maar kent geen professionele ondersteuning voor bedrijven en gemeenten. Waarom niet? Lees verder…

2.     Chatten ja, WhatsAppen nee

Intern gebruik van WhatsApp lijkt niet gemakkelijk te verbieden. Het is snel en makkelijk in gebruik, iedereen gebruikt het en kent het. Bied daarom een alternatief zoals Microsoft Teams. Dit is een op chat gebaseerde omgeving waarin teams op verschillende manieren kunnen samenwerken:

  • Chatten
  • Bellen
  • Videovergaderen

3.     Maak online vergaderen en bellen mogelijk en makkelijk

Binnen de overheid zijn er veel verschillende opties om online te bellen en vergaderen. Bij een keuze voor een online tool is het belangrijk om de gebruiker centraal te stellen. Contactpersonen en bestanden moeten makkelijk toegankelijk zijn en de tool moet op elk apparaat te gebruiken zijn. Skype for Business is hier een goede tool voor. Handig om te weten is dat Skype for Business binnenkort vervangen zal worden door Microsoft Teams.

Wil je meer tips voor het verbeteren van de (digitale) communicatie binnen jouw gemeente? Download de whitepaper en breng deze tips in de praktijk!

 

Download artikel:
Digitale communicatiemiddelen binnen de overheid

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 

Bedankt voor uw aanvraag! Open hieronder uw document. Wilt u ook op de hoogte blijven middels onze nieuwsbrief?

Openen en inschrijven


Wilt u het artikel direct openen?

Alleen het artikel openen
 

Graag ontvang ik per e-mail het volgende artikel;
Digitale communicatiemiddelen binnen de overheid

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!