Decentralisering en Digitalisering

Digitalisering voor optimale communicatie

Decentralisering en Digitalisering

Voor optimale communicatie en interactie tussen de overheid en de inwoners is digitaliseren erg belangrijk volgens Judith. Judith de Groot was een spreker op het Doxis seminar in Utrecht en is Manager Facilitaire zaken en sinds kort (tijdelijk) manager Wonen & Samenleving van Hoogezand-Sappemeer.

De boodschap van Judith de Groot is: ‘Digitaal maakt flexibel, maar dan moet je wel wat met die flexibiliteit doen richting je inwoners.’

Digitaal werken vereist met name een andere manier van denken en werken. Transparantie, interactie en communicatie zijn drie belangrijke elementen bij digitaal werken. Digitaal werken is niet alleen het digitaliseren van informatie. Volgens de Groot is het een mooi fundament, maar het echte huis bouw je door het (leren) digitaal te denken en te werken.

Voor digitaal werken is het belangrijk dat er een (digitale) basis is om te voldoen aan de vereiste transparantie, vindbaarheid en zelfredzaamheid. Bij de gemeente Hoogezand-Sappemeer is er bijvoorbeeld de beschikking over smartphones en tablets en de meeste informatie is al digitaal beschikbaar. Dit alles om medewerkers en inwoners beter in staat te stellen onafhankelijk van plaats en tijd werkzaamheden uit te voeren of met elkaar te communiceren.

Download de praktijkcase         
Download de praktijkcase om meer te weten te komen over de visie van Judith de Groot op digitaal werken. Daarnaast gaat de case verder in op de veiligheid van digitaal werken.

 

Download artikel:
Decentralisering en Digitalisering

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 

Bedankt voor uw aanvraag! Open hieronder uw document. Wilt u ook op de hoogte blijven middels onze nieuwsbrief?

Openen en inschrijven


Wilt u het artikel direct openen?

Alleen het artikel openen
 

Graag ontvang ik per e-mail het volgende artikel;
Decentralisering en Digitalisering

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!