De voordelen van digitaal communiceren bij de overheid

Professionele e-mailuitwisseling met iWRITER voor Outlook

De voordelen van digitaal communiceren bij de overheid

Overheidsdiensten krijgen steeds meer druk van buitenaf om digitale communicatie te gaan gebruiken. Zeker bij organisaties die groeien naar e-overheid is e-mail al niet meer weg te denken. Daarbij is het wel goed om medewerkers standaard elementen te laten gebruiken, denk hierbij aan de ondertekening van een e-mail.

De voordelen van digitaal communiceren
Zoals alle organisaties willen ook (semi)overheidsdiensten naar vermindering van papier- en inktverbruik en vooral een snellere communicatie met burgers en bedrijven. Waarom zou een gemeente, waterschap of woningbouwcorporatie nog brieven sturen als e-mail verkeer veel minder snel verloren gaat? Het is makkelijker zoeken in digitale bestanden, dan in een stapel papier en ook voor de verzender zijn voordelen. Dat is ook de reden dat de overheid een e-mailgedragslijn heeft opgesteld. Hierin komt onder andere naar voren dat mail tijdig beantwoord dient te worden en dat mails goed en veilig moeten worden gearchiveerd.

Professionele e-mailuitwisseling met Outlook
Hoe werkt het? Overheden die gebruik maken van iWRITER voor Outlook zien in hun werkbalk een knop ‘bouwstenen’. Bij het klikken op deze knop kan er een keuze gemaakt worden uit verschillende elementen. Denk hierbij aan een routebeschrijving, algemene voorwaarden, inkoopvoorwaarden, uitnodigingen of beschikkingen. Een beheerder kan elke gewenste tekst opstellen, beschikbaar stellen voor gebruikers en onderhouden. De gebruiker kan op een makkelijke manier een goede mail opstellen.

Download de whitepaper
Wilt u meer weten over digitale communicatie in outlook? Deze whitepaper gaat aan de hand van screenshots door outlook heen om te laten zien hoe een overheidsdienst het digitaal nog makkelijker kan maken voor zijn medewerkers.

 

Download artikel:
De voordelen van digitaal communiceren bij de overheid

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 

Bedankt voor uw aanvraag! Open hieronder uw document. Wilt u ook op de hoogte blijven middels onze nieuwsbrief?

Openen en inschrijven


Wilt u het artikel direct openen?

Alleen het artikel openen
 

Graag ontvang ik per e-mail het volgende artikel;
De voordelen van digitaal communiceren bij de overheid

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!