De optimale werkplek begint met inventarisatie

6 stappen naar een moderne werkplekomgeving

De optimale werkplek begint met inventarisatie

Eindgebruikers en IT staan vaak lijnrecht tegenover elkaar als het gaat om een goede en moderne werkplek. Medewerkers willen mobiliteit, flexibiliteit en een goede gebruikerservaring. IT wil controle, security en beheergemak. Dit klink bijna als een onmogelijke opgave, maar het goede nieuws is dat het wel mogelijk is! Hoe kom je tot een werkplekomgeving die aan iedereen zijn eisen voldoet? De 6 stappen uit deze whitepaper helpen je bij het ontwerpen en implementeren van de optimale werkplek.

De optimale werkplek is (g)een onmogelijke opgave

Kun jij achterhalen hoe medewerkers werken, waarmee ze werken en welke functionaliteiten ze nodig hebben om zo te komen tot een bruikbaar ontwerp dat voldoet aan alle functionele eisen? Met onderstaande 6 stappen doorloop je het traject van initiële inventarisatie tot optimale user adoptie.

Stap 1: inventarisatie

Een goed begin is het halve werk. Inventariseer alle wensen en eisen, wat het budget is en wat de gemeentedoelen zijn. Beschrijf de persona’s binnen de gemeente. Betrek hierbij zowel het beheerteam als de users met applicatiekennis.

Stap 2: ontwerp

Aan de hand van de inventarisatie kan je nu beginnen aan het ontwerp. Waar worden welke eisen opgelost? Gaat het om nieuwe elementen of hergebruik je bestaande middelen?

Stap 3: implementeren

Ook bij het bouwen van een nieuwe omgeving is het belangrijk om de eindgebruikers te betrekken in het proces. Laat ze even meekijken of laat ze bijvoorbeeld een testje draaien.

Hoe nu verder?

Wil jij de verandering naar een moderne werkplek echt goed aanpakken? Ga dan van start met dit 6-stappenplan. Ze nemen je stapsgewijs mee naar een goede afronding. Download de whitepaper en ga met jouw gemeente naar een moderne werkplek.

 

Download artikel:
De optimale werkplek begint met inventarisatie

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 

Bedankt voor uw aanvraag! Open hieronder uw document. Wilt u ook op de hoogte blijven middels onze nieuwsbrief?

Openen en inschrijven


Wilt u het artikel direct openen?

Alleen het artikel openen
 

Graag ontvang ik per e-mail het volgende artikel;
De optimale werkplek begint met inventarisatie

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!