Cultuuromslag voor medewerkers Tresoar

Samenwerken, veranderen en digitaliseren

Cultuuromslag voor medewerkers Tresoar

Er vinden momenteel veel veranderingen plaats bij Tresoar op het digitale vlak. Tresoar is een functionele samensmelting van drie instellingen: De provinciale bibliotheek, het rijksarchief en het Fries Letterkundig Museum en Documentatiecentrum. De naam zegt het al een beetje, ze bewaren de schatten van de Friese gemeenschap, onder andere een grote verzameling documentatie en objecten over de Friese literatuur. 

Tresoar is niet alleen bezig met het digitaliseren van informatie, maar voert ook veranderingen door in het beleid en de manier van denken van de medewerkers. Een aantal vragen die naar voren kwamen in dit proces zijn:

  • Hoe ga je als instituut om met deze veranderingen?
  • Hoe laat je medewerkers de overgang naar de toekomst wat ‘bewuster’ meemaken?
  • Hoe geef je medewerkers het gevoel juist substantieel bij te dragen aan de doelstellingen, in plaats van aan de zijlijn terecht te komen?

Om een duidelijke visie te kunnen formuleren is de organisatie doorgelicht op basis van het 9-vlaksmodel van Maes en de samenhang tussen Leiderschap & Medewerkers, Systemen & Informatie, Processen & Besturing en Producten, Diensten & Kanalen. Lees er meer over in de praktijkcase.

Download de praktijkcase
Deze praktijkcase laat zien hoe Tresoar haar medewerkers voorbereid op de toekomst en wat er in gang is gezet. De belangrijke vraag voor Tresoar hierbij was: Wat is de rol van Tresoar in de toekomstige (digitale) wereld?

 

Download artikel:
Cultuuromslag voor medewerkers Tresoar

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 

Bedankt voor uw aanvraag! Open hieronder uw document. Wilt u ook op de hoogte blijven middels onze nieuwsbrief?

Openen en inschrijven


Wilt u het artikel direct openen?

Alleen het artikel openen
 

Graag ontvang ik per e-mail het volgende artikel;
Cultuuromslag voor medewerkers Tresoar

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!