Beter en veiliger beheer van Office 365 data

Neem weer regie over jouw back-ups

Beter en veiliger beheer van Office 365 data

De afgelopen jaren verhuisden gemeenten en overheidsinstellingen steeds meer gegevens van archiefkasten naar de digitale wereld. Processen werden gedigitaliseerd en geautomatiseerd waardoor de hoeveelheden data die ze verzamelen gigantisch stegen. En zullen blijven stijgen, want de verschuiving van offline naar online is nog lang niet voorbij vanwege de stijgende populariteit van cloud-software zoals bijvoorbeeld Office 365. Gemeenten staan dus voor een grote uitdaging, want hoe zorg je ervoor dat alle data op een veilige manier worden beschermd en bewaard? Hoe maak je back-upbeheer een integraal onderdeel van je strategie?

Vermijd stevige boetes

Wanneer een organisatie data verliest dan kost dit volgens onderzoek van Dell EMC gemiddeld 2,36 terabytes aan data en miljoenen in euro’s. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de mogelijke boete die organisaties boven het hoofd hangt wegens een schending van de AVG. Per 25 mei 2018 moeten alle organisaties die data van Europese burgers verwerken deze data op de juiste beveiligen, opslaan en afschermen. Databeheer en -bescherming is dus nog belangrijker geworden.

Hoe gaat data verloren?

Er zijn talloze redenen waarom een organisatie te maken krijgt met dataverlies. Denk maar aan:

  • Cyberaanvallen: niet de meest voorkomende, maar wel meest gevreesde oorzaak van dataverlies. Van doelgerichte aanvallen om informatie te ontvreemden tot hackers op zoek naar een adrenalineboost. Wat de aanleiding ook is, het heeft grote gevolgen voor jouw organisatie.
  • Technische storingen: een stroomstoring, brand of zelfs conflict in de software door maatwerkfuncties.
  • Gebruikersfouten: hoofdoorzaak nummer 1. Per ongeluk een map verwijderen, een presentatie vergeten opslaan. We kennen het allemaal.

Databeheer en Office 365

Organisaties die al met Office 365 werken weten dat Office 365 enkele vangnetfuncties heeft. Toch biedt het geen complete back-upservice. Maar de standaard mogelijkheden van Office 365 kunnen worden uitgebreid. Wil je weten hoe? Download dan het Handboek voor de back-up van Microsoft Office 365 en neem weer regie over jouw back-ups.

 

Download artikel:
Beter en veiliger beheer van Office 365 data

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 

Bedankt voor uw aanvraag! Open hieronder uw document. Wilt u ook op de hoogte blijven middels onze nieuwsbrief?

Openen en inschrijven


Wilt u het artikel direct openen?

Alleen het artikel openen
 

Graag ontvang ik per e-mail het volgende artikel;
Beter en veiliger beheer van Office 365 data

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!