Bas Heijne, NRC-columnist tijdens Doxis Seminar

Meer balans bij overheden

Bas Heijne, NRC-columnist tijdens Doxis Seminar

Het Doxis seminar vond plaats op 27 maart 2014 in de Winkel van Sinkel te Utrecht. Het thema van dit seminar wat: Zonder Zijwieltjes! De eerste keynote van de dag was NRC-columnist en schrijver Bas Heijne. Hij begon met een schilderij van Vermeer. ‘Dit schilderij van Vermeer is echter meer dan slechts een stadsgezicht. Het geeft een beeld van Delft in de Gouden Eeuw en Delft was toen zo ongeveer het middelpunt van de wereld. Globalisering is niet alleen van nu, het bestond toen al. Wat wij als typisch Holland zien, werd door de rest van de wereld als vernieuwend, op de juiste schaal en in balans gezien.’

Meer balans bij de overheid
Volgens Heijne moet er meer balans komen bij de overheden. Wat de overheid wel wil, niet wil, wel doet, niet doet en in welke mate. Vroeger was handel de drijfveer voor de maatschappij en was het ook in balans met de maatschappij. Tegenwoordig is de handel er nog wel, maar de balans is ver te zoeken! Wat verbindt ons nog?

Verandering in het bewustzijn
Heijne geeft aan dat er iets moet veranderen aan het bewustzijn en hoe we om moeten gaan met elkaar en de maatschappij. De menselijke maat is helemaal weg. In het getal verdwijnt het verhaal. Kortom: er is steeds minder oog voor het individu en de gemeenschap gaat over getallen.

Download het artikel
Wilt u verder lezen over deze lezing van Bas Heijne? Download nu geheel vrijblijvend het artikel inclusief een aantal sfeer impressies van het Doxis seminar.

 

Download artikel:
Bas Heijne, NRC-columnist tijdens Doxis Seminar

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 

Bedankt voor uw aanvraag! Open hieronder uw document. Wilt u ook op de hoogte blijven middels onze nieuwsbrief?

Openen en inschrijven


Wilt u het artikel direct openen?

Alleen het artikel openen
 

Graag ontvang ik per e-mail het volgende artikel;
Bas Heijne, NRC-columnist tijdens Doxis Seminar

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!