AVG compliant worden in 3 stappen

Wat moet je voorbereiden voor 25 mei 2018?

AVG compliant worden in 3 stappen

Of de Autoriteit Persoonsgegevens op 25 mei meteen op je stoep staat? We zullen zien. Maar één ding is zeker: wie na 25 mei gepakt wordt omdat de beveiliging van privacygevoelige persoonsgegevens niet op orde is, komt er niet meer zomaar mee weg. Die kan een dikke vette boete verwachten. Vanwege de voorbeeldfunctie die je hebt als overheidsinstelling, kun je dus maar beter vóór eind mei 2018 AVG compliant zijn.

De kern van de overheid is de data

Maar de boete an sich moet natuurlijk geen drijfveer zijn om de beveiliging aan te pakken. Het gaat er om dat in deze steeds meer ‘connected world’ de privacygevoelige informatie waar we mee werken, in veilige handen is en blijft. De regeldingen aan de voorkant, zoals ‘privacy statements’, zijn het punt niet. Net zo min als het beveiligen van systemen. Wat dan wel? Het zijn die enorme hoeveelheden gegevens die de core business vormen van de overheid. Juist daarom moeten overheden er écht werk van maken om de veiligheid in álle informatiestromen te waarborgen.

Wat doen medewerkers met persoonsgegevens?

Heb je een goed beeld van waar de informatie in jouw organisatie zich bevindt? Dat is namelijk lang niet alleen in de ‘normale’ systemen die daarvoor bedoeld zijn. Ruim 80% van alle data die circuleert in een organisatie, bevindt zich buiten de gestructureerde systemen.  Dat betekent dat een heel groot deel van de gevoelige gegevens staan in documenten op (persoonlijke) netwerkschijven, in mailboxen, Dropboxen, clouds, WhatsApp/ SMS, shadow IT en ga zo maar door. En daar heb je als organisatie dan geen zicht op en geen controle over. Ai!

In 3 fases AVG compliant worden

Met alle risico’s op datalekken en andere schendingen van de AVG van dien! Niet fijn voor de burgers in kwestie maar ook zeker niet voor de overheid. Je wilt als overheidsinstantie toch graag betrouwbaarheid en zorgvuldigheid uitstralen? Het artikel ‘Data is de veenbrand voor de AVG’ legt uit hoe je als overheidsorganisatie toewerkt naar 25 mei 2018. Download het artikel direct en zet de eerste stap naar een AVG compliant organisatie.

Lees meer artikelen met als thema:
 

Download artikel:
AVG compliant worden in 3 stappen

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 

Bedankt voor uw aanvraag! Open hieronder uw document. Wilt u ook op de hoogte blijven middels onze nieuwsbrief?

Openen en inschrijven


Wilt u het artikel direct openen?

Alleen het artikel openen
 

Graag ontvang ik per e-mail het volgende artikel;
AVG compliant worden in 3 stappen

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!