Artikelen over Organisatieverandering bij gemeenten

Introduceer nieuwe software met hulp van persona’s

Introduceer nieuwe software met hulp van persona’sOpeens met andere software aan de slag gaan is voor veel medewerkers een ingrijpende verandering. Te vaak wordt gedacht dat het allemaal wel vanzelf losloopt. Besteden gemeenten te weinig aandacht aan het introduceren van nieuwe tools? Dan is de kans groot dat medewerkers de tools niet ten volle benutten. Lees in deze whitepaper hoe persona’s helpen bij het introduceren van nieuwe software.

Bekijk 'Introduceer nieuwe software met hulp van persona’s'

Kennis delen voor succes

Kennis delen voor succesOrganisaties moeten radicaal veranderen om relevant te blijven. Dat komt volgens Jan Rotmans, hoogleraar Transitiekunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, omdat organisaties steeds afhankelijker worden van het delen en verhandelen van kennis. Daarbij wordt informatietechnologie die ze daarin helpt steeds belangrijker. Welke nieuwe eisen worden aan moderne organisatie gesteld?

Bekijk 'Kennis delen voor succes'

Cultuuromslag voor medewerkers Tresoar

Cultuuromslag voor medewerkers TresoarWat is de rol van Tresoar in de toekomstige digitale wereld? Dit was de belangrijkste vraag voor Tresoar in het traject van veranderingen. Hoe ga je om met de digitale veranderingen en hoe bereid je de medewerkers voor op deze toekomstige veranderingen? Deze praktijkcase gaat dieper in op het traject dat Tresoar heeft doorlopen naar de toekomstige veranderingen op digitaal gebied.

Bekijk 'Cultuuromslag voor medewerkers Tresoar'
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!