Artikelen over Innovatie bij gemeenten

Zorg voor een snellere adoptie van digitaal werken

Zorg voor een snellere adoptie van digitaal werkenGemeenten zetten steeds vaker digitale technologie in om medewerkers optimaal te ondersteunen in hun werkzaamheden. Jouw collega’s betekenen immers meer voor jouw gemeente als ze zich kunnen richten op een betere dienstverlening en geen tijd kwijt zijn aan het eindeloos zoeken naar informatie. Voorwaarde is wel dat jouw gemeente ook voldoende aandacht besteedt aan de introductie van deze nieuwe technologie.

Bekijk 'Zorg voor een snellere adoptie van digitaal werken'

Zaakgericht archiveren in de praktijk

Zaakgericht archiveren in de praktijkWil jullie organisatie de stap zetten van analoog werken maar digitaal, maar schrikt de enorme transitie jullie af? Daar zijn jullie niet de enige in. De gemeente Landgraaf koos als tussenstap op weg naar zaakgericht werken om eerst over te stappen op zaakgericht archiveren. Meer overzicht, overzichtelijke, goed bijgehouden dossiers en af van teveel papier, is wat het haar opleverede.

Bekijk 'Zaakgericht archiveren in de praktijk'

Cultuuromslag voor medewerkers Tresoar

Cultuuromslag voor medewerkers TresoarWat is de rol van Tresoar in de toekomstige digitale wereld? Dit was de belangrijkste vraag voor Tresoar in het traject van veranderingen. Hoe ga je om met de digitale veranderingen en hoe bereid je de medewerkers voor op deze toekomstige veranderingen? Deze praktijkcase gaat dieper in op het traject dat Tresoar heeft doorlopen naar de toekomstige veranderingen op digitaal gebied.

Bekijk 'Cultuuromslag voor medewerkers Tresoar'

Horst aan de Maas levert haar burgers digitale financiële dienstverlening

Horst aan de Maas levert haar burgers digitale financiële dienstverleningDe gemeente Horst aan de Maas heeft op een innovatieve manier een optimale dienstverlening voor burgers gecreëerd met een efficiënt ondersteunende backoffice op het gemeentehuis. Zij hadden als doel de kwaliteit van informatievoorziening te verbeteren en zich daarin innovatief te professionaliseren. Horst aan de Maas wilde graag een volledige grip krijgen op de financiële administratieve documentmanagement. Lees in deze whitepaper hoe Lug Egging(Team Manager van Financieel Shared Service Center) en zijn team dit hebben gerealiseerd binnen de gemeente Horst aan de Maas.

Bekijk 'Horst aan de Maas levert haar burgers digitale financiële dienstverlening'

Het digitaliseren van dossiers: zorg dat u deze fouten niet maakt

Het digitaliseren van dossiers: zorg dat u deze fouten niet maaktHet nieuwe werken, werken 3.0 etc. allen gaan ze over het digitaliseren van werkzaamheden. Bij het digitaliseren van documentatie moeten organisaties zich een aantal dingen afvragen voordat zij het digitalisatieplan doorvoeren in de organisatie. Zo moet men denken aan het toekomstig gebruik van de documentatie en de kwaliteit van de digitalisatie. Ontwijk de valkuilen van het digitaliseren van uw documentatie en bekijk de tips en trucs in deze whitepaper.

Bekijk 'Het digitaliseren van dossiers: zorg dat u deze fouten niet maakt'
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!