Artikelen over Digitaal loket bij gemeenten

Digitale dienstverlening: In 6 stappen naar een digitale gemeente

Digitale dienstverlening: In 6 stappen naar een digitale gemeenteBurgers staan midden in de digitale netwerksamenleving. Zij verwachten snel, overal en altijd digitaal zaken te kunnen doen, dus ook met gemeenten. Denk bijvoorbeeld aan meldingen doen via een app en digitaal vergunningen aanvragen. Hoe zorg je dat jouw gemeente een moderne en digitale dienstverlening biedt? Zet in 6 stappen de burger centraal met deze whitepaper.

Bekijk 'Digitale dienstverlening: In 6 stappen naar een digitale gemeente'

De digitale gemeente heeft één doel: de mens centraal

De digitale gemeente heeft één doel: de mens centraalHoe kun je samenwerken één digitale overheid als het achter de gevel niet klopt? Ambassadeur Gemeente bij Bureau Digicommissaris, Ruud de Vries, geeft aan dat hier een belangrijke reden voor is. Gemeenten hebben moeite om de ontwikkelingen bij te houden. Waarom kan de concumentenwereld dit wel en de overheid niet? Een goed ingeregelde customer journey is bij een webwinkel al succesvol ingericht. Lees meer over de digitale overheid in dit artikel.

Bekijk 'De digitale gemeente heeft één doel: de mens centraal'

Een informatiegestuurde overheid met big data

Een informatiegestuurde overheid met big dataInformatiegestuurde overheid: wat gebeurt er als er onvoldoende maatregelen voor big data worden genomen? Wat zijn de gevolgen van big data voor overheidsinstellingen? Is het onvermijdelijk dat overheidsinstellingen hun bedrijfsmodellen drastisch op de schop moeten nemen? Deze keynote van Prof. Dr. Mertens van de open universiteit gaat in op deze en andere big data aandachtspunten voor overheden tijdens het congres Informatiegestuurde overheid op 16 maart.

Bekijk 'Een informatiegestuurde overheid met big data'
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!