Artikelen over Data Management bij gemeenten

Dienst Metro Amsterdam op het goede spoor dankzij informatiedigitalisering

Dienst Metro Amsterdam op het goede spoor dankzij informatiedigitaliseringLuuc Elzinga, manager ICT/Informatie binnen de Dienst Metro Amsterdam, en Wouter Kuiper, adviseur documentbeheer, werken dagelijks samen met onder meer de projectleider EDM Decos, DIV-medewerkers en collega’s met een ICT/informatievraag. Deze kunnen eenvoudiger beantwoord worden en intensieve digitale samenwerking is mogelijk dankzij de invoering van het documentmanagement systeem EDM Decos en professioneel documentmanagement. In deze whitepaper leest u over de implementatie van het documentmanagementsysteem EDM Decos bij Metro Dienst Amsterdam.

Bekijk 'Dienst Metro Amsterdam op het goede spoor dankzij informatiedigitalisering'

Digitaliseer al uw documentatie en bespaar tijd en kosten

Digitaliseer al uw documentatie en bespaar tijd en kostenPapier wordt steeds minder gebruikt op de werkvloer, maar dit gaat echter niet geheel vlekkeloos. Het blijkt dat gemeentes toch moeite hebben bij het vernietigen van papieren documentatie. Hierdoor ontstaat er een hybride informatiestroom die onnodige kosten met zich meebrengen. De oplossingen hiervoor is vrij simpel, namelijk: substitutie. Lees in deze whitepaper vrijblijvend hoe u digitalisering geheel kan implementeren binnen uw organisatie.

Bekijk 'Digitaliseer al uw documentatie en bespaar tijd en kosten'

Wijzigingen archiefwet en regelgeving

Wijzigingen archiefwet en regelgevingIn 2012 is er veel gebeurd op het gebied van Archiefwet en –regelgeving. De wijzigingen werden inhoudelijk behandeld tijdens verschillende workshops door heel het land. In deze whitepaper worden de belangrijkste aandachtspunten,discussies en vragen behandeld omtrent de workshops over de veranderingen van Archiefwet en- regelgeving. Daarnaast worden ook de knelpunten besproken waar andere overheidsinstanties tegenaan lopen en wordt er puntsgewijs de toegevoegde waarde van de aanpassingen van de Archiefwet- en regelgeving besproken.

Bekijk 'Wijzigingen archiefwet en regelgeving'

Transparantie en grip op uw informatiehuishouding

Transparantie en grip op uw informatiehuishoudingBinnen de gemeente bestaat een sterke behoefte aan een gestructureerde informatievoorziening die u feilloos in staat stelt om de juiste informatie te vinden. Met Corsa/Bestuur creëert u transparantie en grip op uw informatie huishouding. De kracht van de oplossing ervaart u door de flexibiliteit en integratie met uw bestaande ondersteunende systemen, zoals uw raadsinformatiesysteem. Download geheel vrijblijvend deze whitepaper en kom alles te weten over Corsa/Bestuur.

Bekijk 'Transparantie en grip op uw informatiehuishouding'

Horst aan de Maas levert haar burgers digitale financiële dienstverlening

Horst aan de Maas levert haar burgers digitale financiële dienstverleningDe gemeente Horst aan de Maas heeft op een innovatieve manier een optimale dienstverlening voor burgers gecreëerd met een efficiënt ondersteunende backoffice op het gemeentehuis. Zij hadden als doel de kwaliteit van informatievoorziening te verbeteren en zich daarin innovatief te professionaliseren. Horst aan de Maas wilde graag een volledige grip krijgen op de financiële administratieve documentmanagement. Lees in deze whitepaper hoe Lug Egging(Team Manager van Financieel Shared Service Center) en zijn team dit hebben gerealiseerd binnen de gemeente Horst aan de Maas.

Bekijk 'Horst aan de Maas levert haar burgers digitale financiële dienstverlening'

De vernieuwde versie van SharePoint

De vernieuwde versie van SharePointBedrijven vinden het belangrijk om te kunnen profiteren van nieuwe toepassingen en diensten voor zowel de lokale server als voor de cloud. De nieuwe versie van SharePoint: SharePoint Server 2013 is een efficiënt platform waarmee bedrijven met verschillende IT-infrastructuren de mogelijkheid krijgen om hun IT infrastructuur te optimaliseren. SharePoint Server 2013 heeft een nieuw design en nieuwe/verbeterde functies.

Bekijk 'De vernieuwde versie van SharePoint'

Substitutie - Je moet er gewoon aan beginnen

Substitutie - Je moet er gewoon aan beginnenHet college van B&W van de gemeente Westland heeft in het voorjaar van 2012 het handboek Substitutie geaccordeerd en besloot alle Wabo- en milieudocumenten te substitueren. Hierdoor krijgen digitale versies de status van origineel en mogen de papieren documenten na digitalisatie worden vernietigd. In deze whitepaper bespreekt Sylvie van Lin-Lamy, projectleider substitutie archiefbescheiden van de gemeente Westland, haar ervaringen met het digitaliseren van documenten.

Bekijk 'Substitutie - Je moet er gewoon aan beginnen'
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!