Dienstverlening

Een gemeente is vaak het eerste contact wat mensen hebben met een overheidsorganisatie. Des te belangrijker is het dat de dienstverlening van de betreffende gemeente in orde is.

Cloud-gemeente over haar weg naar digitale transformatie

Cloud-gemeente over haar weg naar digitale transformatieHollands Kroon is de eerste cloud-gemeente van ons land. Voor de burger een enorme stap voorwaarts in service, gemak en tijdsbesparing. Maar om daar te komen, moest de nieuwe samengestelde gemeente een enorm veranderingstraject door. In vier jaar tijd doorloopt de organisatie verschillende stappen op weg naar zelfstandig werken. Lees verder hoe zij dat aanpakt.

Bekijk ' Cloud-gemeente over haar weg naar digitale transformatie '

Digitale dienstverlening: In 6 stappen naar een digitale gemeente

Digitale dienstverlening: In 6 stappen naar een digitale gemeenteBurgers staan midden in de digitale netwerksamenleving. Zij verwachten snel, overal en altijd digitaal zaken te kunnen doen, dus ook met gemeenten. Denk bijvoorbeeld aan meldingen doen via een app en digitaal vergunningen aanvragen. Hoe zorg je dat jouw gemeente een moderne en digitale dienstverlening biedt? Zet in 6 stappen de burger centraal met deze whitepaper.

Bekijk ' Digitale dienstverlening: In 6 stappen naar een digitale gemeente '

De digitale gemeente heeft één doel: de mens centraal

De digitale gemeente heeft één doel: de mens centraalHoe kun je samenwerken één digitale overheid als het achter de gevel niet klopt? Ambassadeur Gemeente bij Bureau Digicommissaris, Ruud de Vries, geeft aan dat hier een belangrijke reden voor is. Gemeenten hebben moeite om de ontwikkelingen bij te houden. Waarom kan de concumentenwereld dit wel en de overheid niet? Een goed ingeregelde customer journey is bij een webwinkel al succesvol ingericht. Lees meer over de digitale overheid in dit artikel.

Bekijk ' De digitale gemeente heeft één doel: de mens centraal '

Informatiemanagement bij gemeenten naar een hoger niveau

Informatiemanagement bij gemeenten naar een hoger niveauNieuwe technologieën maken de verspreiding van informatie nog eenvoudiger, maar de mogelijkheden van manipulatie groeien ook. Voor gemeenten de taak om goed na te denken over hoe ze hier mee omgaan. Dit e-book gaat aan de hand van drie hoofdstukken in op verschillende visies op de digitalisering van het werk, de mens en de samenleving. Lees meer over de trends van informatiemanagement bij gemeenten.

Bekijk ' Informatiemanagement bij gemeenten naar een hoger niveau '

Een informatiegestuurde overheid met big data

Een informatiegestuurde overheid met big dataInformatiegestuurde overheid: wat gebeurt er als er onvoldoende maatregelen voor big data worden genomen? Wat zijn de gevolgen van big data voor overheidsinstellingen? Is het onvermijdelijk dat overheidsinstellingen hun bedrijfsmodellen drastisch op de schop moeten nemen? Deze keynote van Prof. Dr. Mertens van de open universiteit gaat in op deze en andere big data aandachtspunten voor overheden tijdens het congres Informatiegestuurde overheid op 16 maart.

Bekijk ' Een informatiegestuurde overheid met big data '

E-depot: Positieve ervaring voor de gemeente Putten

E-depot: Positieve ervaring voor de gemeente PuttenNa een goed georganiseerde informatiehuishouding is een e-depot de volgende logische stap voor de gemeente Putten. Met het e-depot kan de gemeente documenten op lange termijn documenten permanent opslaan, ontsluiten en op de juiste manier ontsluiten. Lees in deze praktijkcase meer over de stappen die de gemeente Putten heeft doorlopen naar de implementatie van het e-depot.

Bekijk ' E-depot: Positieve ervaring voor de gemeente Putten '
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!