De Wet bescherming persoonsgegevens en het personeelsdossier

Hoe moeten we omgaan met deze vertrouwelijke informatie?

De Wet bescherming persoonsgegevens en het personeelsdossier

In elke overheidsorganisatie worden personeelsdossiers opgebouwd en deze staan vol met vertrouwelijke, persoonlijke informatie. Natuurlijk is de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) hierop van toepassing. Maar wat staat daar eigenlijk allemaal in, heb jij hem weleens ingezien? In het artikel onder de downloadknop zetten we de highlights op een rij. Hierin lees je onder andere:

  • Welke persoonsgegevens je mag bewaren en hoelang
  • Aan welke eisen de beveiliging moet voldoen
  • Alles over de meldplicht datalekken
  • Hoe het zit met informeren over waarom gegevens worden verzameld
  • Wat de wet zegt over het inzien van het personeelsdossier
  • Het recht om persoonsgegevens te corrigeren

Informatiebeveiliging volgens de wet bescherming persoonsgegevens

In dit artikel gaan we onder andere in op de informatiebeveiliging van het personeelsdossier, dat volgens de Wbp ‘passend’ moet zijn. Daarnaast mogen papieren dossiers pas verwijderd worden, als de digitale dossiers voldoende beveiligd zijn en deze beperkt toegankelijk zijn.

Benieuwd wat hier precies mee bedoeld wordt? Of wil je weten over hoe deze wet nog meer toegepast dient te worden op het personeelsdossier? Download het volledige artikel hier.

 

Download artikel:
De Wet bescherming persoonsgegevens en het personeelsdossier

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 

Bedankt voor uw aanvraag! Open hieronder uw document. Wilt u ook op de hoogte blijven middels onze nieuwsbrief?

Openen en inschrijven


Wilt u het artikel direct openen?

Alleen het artikel openen
 

Graag ontvang ik per e-mail het volgende artikel;
De Wet bescherming persoonsgegevens en het personeelsdossier

Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.

 
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!